MZ RADMANCI: SLOŽNO DO “KUĆE BRATSTVA”

Kuća bratstva - Radmanci

Mještani MZ Radmanci, ovih dana izvode radove na uređenju platoa oko višenamjenskog objekta – „Kuća bratstva“.

Objekat je započet 2016.godine, a finansiran donacijama bratsvenika većinom iz dijaspore.

„Nakon formiranja udruženja bratstva Ličina, rodila se ideja za izgradnju jednog objekta ovog tipa. Objekat smo namijenili prvenstveno za primanje hatara, jer većina naših bratstvenika živi van Radmanaca. Mnogi od njih nemaju svoje porodične kuće u zavičaju, ali su vezani za rodni kraj, tako da ovaj objekat mogu koristi za sve svoje potrebe.

Objekat posjeduje hatar namu, dvije sobe za ispijanje kafe, dva mokra čvora, abdeshanu, kuhinju, divan sobu, dvije musafirske sobe sa kupatilom i medžlis za obavljanje namaza.

Kako zemljani radovi nijesu bili privedeni kraju, obratili smo se za pomoć lokalnoj upravi. Oni su nam izašli u susret i puna četri dana, tri mašine Komunalnog preduzeća, radile na uređenju platoa oko zgrade.

Na ovaj gest radnika komunalnog preduzeća i njihovog direktora, Mithadu Cikotiću, upućujemo zahvalnost, a moram dodat da ovo nije prvi put da Komunalno preduzeće Petnjica, izađe u susret potrebama naših mještanima“, izjavio je za portal radija, Rifat Ličina, predsjednik odbora za izgradnju “Kuće bratstva” u Radmancima.

DENIS BOŽOVIĆ