Funkcioneru Demokratske partije socijalista (DPS), struja nije isključena, jer on tvrdi da je prije sedam dana potpisao ugovor o plaćanju duga na rate.

Nejasno je kako je električnu energiju imao uprkos tolikom dugu.

Agović tvrdi da je ugovor o plaćanju na rate potpisao 9. maja, a da je četvorocifreni dug posljedica sudskog postupka koji je vodio sa EPCG, a ne neodgovornog ponašanja.

“Od januara redovno plaćam račune i do sada sam, za četiri mjeseca, platio 407 eura, zaključno sa aprilom. Dug od oko 5.000 eura nije moj, preuzeo sam ga i vodio sam sudski postupak sa EPCG jer sam tvrdio da se ne troši toliko koliko se troši. Na sudu je dokazano da trošim, jer je voda koju koristim u dva domaćinstva tehnički loša i pravi kamenac na grijaču”, kazao je on.

Objasnio je da je nakon što je izgubio sudski spor, 9. maja potpisao ugovor o plaćanju na rate.

Na njegovom računu za april 2019. godine piše da Elektoprivredi duguje 5.696,45 eura, među kojima je i 101,19 eura utrošenih u tom mjesecu.

Na računu za april nije evidentirano da je ugovor o plaćanju na rate potpisan.

Iz Sektora za korporativnu komunikaciju EPCG objasnili su da na osnovu Opštih uslova o snabdijevanju električnom energijom šalju mjesečne račune za utošenu električnu energiju.

“Potrošač ima rok od osam dana da račun plati, ukoliko to ne uradi EPCG šalje opomenu. Ukoliko potrošač osam dana od dana prijema opomene ne plati račun, EPCG pravi nalog za isključenje koji prosleđuje CEDIS-u na izvršenje.

Potrošač za kojeg ste postavili pitanje ima dugovanja po osnovu utošene električne energije, ali od nedavno i potpisano priznanje o dugu odnosno protokol o dinamici izmirenja duga na rate”, piše u odgovoru.

Nijesu odgovorili nakon koliko neplaćenih računa, ili kog neplaćenog iznosa za utrošenu električnu energiju isključuju korisnika sa mreže, koliko je domaćinstava bez struje i koliko njih ima dug manji od 1.000 eura.

Bez odgovora je i zbog čega Agović nije bio isključen sa mreže prije potpisivanja protokola.

“VIJESTI”

PODIJELI

4 KOMENTARI

  1. Ovo su ti DPS dzabalebarosi koji zive na racun gradana, neplacaju Struju Porez a kacu na Opstinu imena gradana koji nisu platili Porez.

  2. Nede on rece da je ovoliki racun napravio kamenac. Sad mi je jasno da je meni velik racun za struju zbog kamena u bubreg puno trosi moracu ga ukljucivat samo uvece kad je jeftina struja

OSTAVITI ODGOVOR