UNION 05 ODRŽAO LEKCIJU IZ FUDBALA: BIHORCI TORPEDOVALI “ASPELT” SA 11:1

Union

U srijedu u 24. kolu Prvog diviziona Luksemburga, ekipa Union 05, na čelu sa predsjednikom Mitom Ličinom i trenerom Eskom Trubljaninom, na gostujućem terenu u gradu Aspeltu, izvojevala nevjerovatnu pobjedu od deset golova razlike.

Naime, kada se glavni sudija na terenu oglasio posljednjim zviždukom, čime je označen kraj utakmice – rezultat je glasio 11 : 1, za gostujuću ekipu „Union 05 Kayl-Tetange“.

Ovo se rijetko viđa na fudbalskim terenima, ali su izuzetno raspoloženi fudbaleri Unina O5 bili posebno motivisani, a kada su tako raspoloženi protivnička mreža ne miruje, kako se to u narodu kaže – koliko crv u rani.

Debakl fudbalskog kluba iz Aspelta počeo je u 17. minuti kada je na asistenciju mladog Denisa Ličine neuhvatljivi Demir Zejnelagić, iskosa sa lijeve strane, strahovitim udarcem sa dvadeset pet metara, pogodio sami ugao gola Aspelta. Golman je bio apsolutno nemoćan.

Ni najveći optimisti u redovima Unona i njegovih brojnih  navijača, koji ih iz utakmice u utakmicu vjerno prate, nijesu mogali pretpostaviti kakav će to biti dan za njihovu ekipu.

Uslijedio je juriš osokoljenih napadača Uniona, te u 23. minutu Lopes povećava rezultat na 2:0, a onda slijedi revija pogodaka. Kao da su se napadači Uniona utrkivali ko će postići ljepši pogodak:  U 37. minutu ponovo pogađa Zejnilagić, pa Lopes u 46., a onda Ličina u 54., pa Lopes u 57, 65 i 74 i 78. minuti. U 82. Zejnilagić se ponovo upisuje u listu strijalaca i na kraju, u 83. minutu vrlo dobri Ličina postiže 11. gol  i stavlja tačku na rezultat ove utakmice: 1 : 11 !

Da i domaćini znaju dati gol pokazali su 65. minutu kada su iskoristili malu nepažnju odbrane Uniona i postigli gol.

Ovo nije bila rukometna utakmica, ovo je, ipak, bio fudbal!
       
Trener Esko Trubljanin:

Bila je ovo rutinska pobjeda protiv danas slabe ekipe Aspelta. Svi igrači koji su istrčali večeras na teren dali su svoj maksimum i rezultat je morao biti ovakav. Zahvaljujem se svim našim navijačima koji su i večeras po kiši došli da nas podrže, do još jedne pobjede i ovim putem ih pozivam da dođu i u nedjelju na naš stadion u 16h kad igramo protiv ekipe Bertrange.

F.S.