U ŠVAJCARSKOJ UBIJEN SADIK RASTODER, ZA UBICOM SE TRAGA

Garaža ispred koje je ubijen Sadik Rastoder

Pedesetesedmogodišnji Sadik Rastoder ubijen je prije nekoliko dana u švajcarskom Kilvangenu.

Kako piše švajcarski Aarguer Zeitung ubistvo se desilo u 3:15 časova ujutro kada je policija alarmirana da je 57- godišnji čovjek iz Crne Gore (Savin Bor-Petnjica) tesko povrijeđen. On je ambulantnim kolima prebačen u bolnici gdje je priminuo.

Policija je izdala potragu za nepoznatom osobom. Motiv i počinilac su i dalje nepoznati.

“Kako nam je javljeno iz familije gospodin Sadik Rastoder je poznat kao miran i povučen covjek. Uvijek spreman da pomogne bilo kome. Nije poznato da je imao neprijetelja. Sve se to desilo nakon proslave Dana nezavisnosti Crne Gore, kada je Rastoder parkirao svoje vozilo ispred garaže gdje su ga napali/napao ubica ili više njih.Policija je privela nekoliko osoba na razgovor ali još niko nije uhapšen”, piše švajcarski list.

Povodom toga se oglasila i ambasada Crne Gore koja je odbacila da je bilo ikakvih incidenata na samoj proslavi.

Švajcarski Aarguer Zeitung objašnjava da su različita svjedočenja o proslavi, jer je rođak ubijenog ispričao da je sve bilo mirno, a drugi posjetioci govorili o tenzijama.

Ambasador Crne Gore Damir Grbović, koji je bio na festivalu kaže da je proslava bila ugledna, a atmosfera ugodna i da nije bilo incidenata.

https://www.20min.ch/schweiz/zuerich/story/Mann-in-Wohnung-niedergestochen-23779514#videoid=682553?redirect=mobi&nocache=0.12523635666358035