Kako je i predviđeno programom Javnih radova opštine Petnjica, koji je nedavno usvojen, lokalna uprava je otpočela pripreme za raspisivanje tendera za rekonstrukciju putnog pravca Petnjica – Bioče.

“Naše nadležne službe pripremaju urabanističko – tehničke uslove na koje će dati saglasnost opština Berane i Bijelo Polje. Opština Berane je brzo reagovala i pozitivno dala mišljenje na uslove koje smo mi obradili, a koji su u skladu sa prostornim planom države Crne Gore kao i sa prostornim planom naše opštine. Imali smo komunikaciju sa opštinom Bijelo Polje i očekujemo da će se i oni pozitivno izjasniti.

Nakon toga uprava javnih radova može raspisati tender za najbolju ponudu oko izrade projektne dokumentacije. Inače, predviđena vrijednost za ove radove je 80 hiljada eura, a sredstva je obezbijedila Vlada Crne Gore preko Uprave javnih radova. Kada govorimo o ovom izuzetno važnom putnom pravcu za opštinu Petnjica, koji će biti u perspektivi najkraća veza sa budućim auto putem, moram da iskažem zahvalnost vd.direktoru Uprave javnih radova Rešadu Nuhodžiću koji je razumio naš interes i ne samo kada je u pitanju ovaj putni pravac, nego i za druge infrastrukturne projekte za našu opštinu.

Realizacijom ovog projekta opština i država će se na najbolji način odužiti svim građanima naše opštine koji su kao i naši ljudi iz dijaspore, sredstvima samodobrinosa ovaj putni pravac probili i osposobili za odvijanje saobraćaja početkom 2000 godine”, istakao je za portal radija, predsjednik opštine Samir Agović. 

DENIS BOŽOVIĆ

PODIJELI

3 KOMENTARI

  1. Ovaj se ponasa kao svemocni veliko posjednik opstine od koga zavisi sva bihorska sirotinja, koju na ovaj nacin kupuje i hvalise se kako je on odgovoran vlastodrzac i kako se bez njega u bihoru nebi moglo zivjet.Zato otmena omladina odlazi a ostaju samo oni koji su spremni na siromastvo i poslusnost ovakvim mentalnim sklopovima.

  2. Ja mislim da svaka iskrena kritika je dobro dosla.Ali mislim da treba za ovakve ideje pohvalit i podrzat Presjednika Petnjice.Bravo Gos. Agovicu, ali steta sto ima ne skolovane saradnike izuzetak nekim.

OSTAVITI ODGOVOR