ODRŽANA GODIŠNJA SKUPŠTINA PENZIONERA PETNJICE: PRIORITETI – KLUB, STANOVI I POMOĆ NAJUGROŽENIJIMA

Penzioneri Petnjice

Dvije trećnine petnjičkih penzionera nalazi se u zoni siromaštva sa primanjima od oko 150 eura mjesečno, ali socijalnim programima Vlade Crne Gore, kao i redovnom isplatom ti problemi manje osjećaju, čulo se, između ostalog na juče održanoj godišnjoj skupštini Udruženja penzionera opštine Petnjica.

Predsjednik udruženja penzionera Petnjica, Bećo Šabotić je za portal radija rekao da su penzioneri riješili važno pitanje, a to su prostorije i to, kako je rekao, zahvaljujući se ministarstvu za socijalni rad, fondu PIO kao predsjedniku opštine Samiru Agoviću i direktoru fonda PIO Dušku Peroviću.

Kako je na Skupštini najavljeno, u narednom periodu, akcenat će staviti na otvaranje kluba udruženja penzionera kao i rješavanje stambenog pitanja, poboljšanje uslova života penzionera, na obezbjeđivanju boljih uslova zdravstvene zaštite penzionera opštine Petnjica, kao i pitanja socijalnog karaktera, gdje će voditi računa o penzionerima koji su socijalno ugroženi da im se na neki način pruži pomoć.

„Odličnu saradnju imamo sa opštinom Petnjica kao i sa Savezom penzionera Crne Gore koji nam uvijek izađu u susret i pružaju nam podršku. Takođe, odličnu saradnju imamo sa direktorom fonda PIO“, istakao je između ostalog Šabotić.

Ovo udruženje broji oko 600 članova koji funkcionišu u okviru pet mjesnih udruženja, a svako mjesno udruženje ima svoje organe upravljanja i predsjednika. U prošloj godini, u sklopu programa saveza penzionera, dvadeset članova ovog udruženja je boravilo u Ulcinju u odmaralištu, a oko 150 članova je dobilo jednokratnu pomoć. Članovi ovog udruženja su aktivni učesnici na takmičenjima veterana i penzionera Crne Gore gdje su zabilježili uspjeh uz osvajanje brojnih medalja i priznanja. Pohvale su dobili i od predsjednika Saveza penzionera Crne Gore Branka Vešovića zbog toga što je, kako je on rekao, “petnjičko udruženje jedna od manjih penzionerskih organizacija sa relativno malim novčanim sredstvima, a  odlično funkcioniše”. 

Delegati su na jučerašnjoj sjednici usvojili Izvještaj o radu udruženja za prošlu, 2018.godinu, Program rada za 2019.godinu i Izvještaj komisije za kontrolu finansijskog poslovanja za 2018.godinu.

DENIS BOŽOVIĆ