Povodom svjetskog dana Roma juče je predsjednik opštine, Samir Agović, sa potpredsjednikom Opštine Petnjica Muslijom Kalićem i direktorom škole Rifatom Ramčilovićem posjetio dvije višečlane porodice Beriša.

Čestitajući im praznik, Agović je razgovarao i o tome kako i na koji način da se poboljšaju uslovi za njihov život u Petnjici.

Agović i Ramčilović sa poklonima

,,Povodom dana Roma danas smo posjetili porodice Beriša koji žive u Petnjici i iskoristili priliku da im čestitamo praznik i da poželimo da im svaki naredni dan bude ljepši i bolji. Ono što smo ovog puta, kao najveću radost za njih, a na naše zadovoljstvo, saopštili jeste i to da će u toku ove godine ove dvije porodice dobiti krov nad glavom. Podsjećanja radi, ove dvije porodice borave u bivšem objektu zemljoradničke zadruge Petnjica, koja je u vlasništvu Novalića i ovom prilikom se zahvaljujemo Bekimu i Dautu Novaliću koji su već više od dvije godine svoje prostorije besplatno dali na korištenje ovim porodicama. Naša briga je  bila u kontinuitetu, trudili smo se da im pomognemo kada god je to zatrebalo. Ono što me posebno raduje je to da su se ove porodice jako dobro integrisale u našu sredinu, da ih je naša sredina prihvatila a najvažnije je to da njihova djeca pohadjaju redovnu školu ovdje u Petnjici. Danas je bila takodje prilika da ohrabrimo tu djecu i njihove roditelje da nastave školovanje. Naša poruka je vrlo jasna, a to je da su ovdje dobrodošli. Razgovarali smo i o tome kako i na koji način možemo pomoći i ostalim, punoletnim članovima porodice. Raduje me činjenica da je položaj Roma u Crnoj Gori iz dana u dan bolji ali naravno da to još uvijek nije dovoljno. Vjerujem da će ovaj projekat koji se tiče izgradnje kuća za njih biti u potpunosti realizovan u toku ove godine. Koristim priliku da sve naše gradjane zamolim da pomognu ovim porodicama koliko god su u mogućnosti“ kazao je predsjednik Agović.

,,Kao direktor škole želim da kažem da će škola učiniti sve što se tiče uslova, udžbenika i pribora da pomogne ovim porodicama. Iz ove dvije porodice imamo sedam učenika koji pohadjaju školu u Petnjici. Mislim da su se dobro integrisali, da ih je naš narod prihvatio a ni u školi nema nikakvih problema ni provokacija od strane djece. Ovom prilikom čestitam svim Romima praznik i da im svaki dan bude kao praznik.“ kazao je direktor škole Ramčilović.

ALMINA ŠABOTIĆ

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR