SPORT I DIJASPORA: UNION 05 DOŠAO DO POBJEDE U PRVOM PRODUŽETKU

U osmini finala kupa FLF, po prohladnom vremenu, sinoć ja na stadionu Victor Marchal u Tetangu ponovo slavila bolja ekipa – domaćin Union 05 Kayl/Tetange.

Igralo se taktički; vrlo snažna ekipa Walferdange iz istoimenog grada, nije se dala iznenaditi i grčevito su branili svoj gol. Samo je sreća u nekoliko navrata, početkom drugog poluvremena, spasila goste.

Ipak u 70-oj minuti gosti su kapitulirali; u blizini gola Warfeldanža srušen je jedan od napadača Uniona i to je bila prilika da najbolji igrač u ekipi domaćina i najbolji strijelac Tony Lopes postigne gol sa bijele tačke. Union 05 vodi sa 1:0. Radost, kako na terenu, tako i na tribinima, među vjernim navijačima, koji iz utakmice u utakmicu vjerno bodre svoj tim. Radost je potrajala samo 7 minuta kada Warfeldange poslije jedne majstorije u kaznenom prostoru Uniona 05, stvara prostor za šut.

Vrlo dobri Šabanović bio je nemoćan – 1 : 1. Do kraja regularnog  toka utakmice bilo je još nekoliko izglednih prilika za gol, ali je rezultat ostao nepromijenjen. Krenuli su produžeci; Union silovito juriša i ide na sve ili ništa. U 106-oj minuti preko brzonogog Romaina Ubaldina postiže gol za konačnih 2:1. Union ide dalje, u četvrtfinale kupa FLF!
Vrlo dobru partiju pružili su Bihorci u ekipi Uniona 05: Elvin Šabanović, Meris Ramdedović, Denis Ličina, Šaip Duraković i Dženan Šabotić.

https://youtu.be/z_pS_SnhXgU                          

Sportski direktor Uniona 05 – Safet Ličina:

 – Teško i na mišiće, kako se to kaže bokserskim žargonom, izborili smo četvrtfinale kupa FLF. Igrali smo protiv jedne vrlo čvrste ekipe Walferdange koja nam je zadala puno problema, ali, ipak smo uspjeli da pobijedimo. Ovim putem bih se zahvalio našim navijačima koji su i večeras došli u velikom broju da nas podrže i pomognu da se domognemo četvrtfinala.