PETNJIČKO POZORIŠTE “DIVAN” GOSTOVALO U TUZIMA

"Divan" u Tuzima

Sinoć je u sali Centra za kulturu u Tuzima, izvedena pozorišna predstava „Čovjek za sve“ u produkciji JU Centar za kulturu Petnjica. Petnjičko pozorišno društvo „Divan“ je gostovalo u Tuzima na poziv domaćina a povod je bio obilježavanje dana pozorišta.

Ovo je bila prilika da publika uživa u predstavi koju je režirao i tekst napisao Dragan Koprivica.

„Uzimajući u obzir da smo ovu predstavu radili sa novom postavom glumaca, za nešto više od mjesec smo uspjeli da uvježbamo tako da smo usjeli da kvalitet zadržimo na nivou premijere. U prilog tome govori činjenica da su nam svi prisutni čestitali a posebno nam znači čestitka od strane uvaženog Dragana Koprivice, režisera ove naše predstave. Zadovoljni smo dočekom od strane domaćina i upućujemo im iskrenu zahvalnost. Ubrzo očekujemo i njih na dođu u goste kod nas tako da ćemo imat priliku da im uzvratimo gostoprimstvo“, istakao je Reho Ramčilović, predsjednik društva „Divan“ iz Petnjice.

Almina Ličina, učenik prvog razreda srednje škole, već četri godine se bavi glumom na amaterskom nivou u okviru petnjičkog društva.

„Iz reakacije publike, zaključila sam da oni vole pozorište a njihova rekacija na kraju naše predstave mi govori da je naša predstava zadovolji njihov ukus i da smo bili uspješni. Moja posvećenost glumi i pozorištu kao i ostalih članova društva Divan, jeste iz čiste ljubavi prema pozorištu kao kulturnoj oblasti. Bez obzira na ne baš dobre uslove, ta ljubav nas motiviše da nastavimo i dalje da nižemo uspjehe na daskama koje život znače, a time predstavljamo dostojno nas, kako lično tako i opštinu Petnjica“, istakla je Almina Ličina, član pozorišnog društva Divan iz Petnjice.  

O kvalitetu rada pozorišnog društva Divan iz Petnjice, najbolje govori činjenica da imaju pozive da gostuje u Sarajevu i Tuzli, kao i u Cirihu a poziv se očekuje i u KIC Budo Tomović u Podgorici.