KORAK NAPRIJED PREMA VRHU

Union

U 19 kolu prvog diviziona Luksemburške lige Union 05 Kayl/Tetange pobijedio je na svom terenu vrlo dobru ekipu Syre Mensdorf rezultatom 2:1.

Počeo je Union ovaj meč silovito, ni u jednom trenutku nedozvolivši iznenađenja. Već iz prve akcije na dodavanje Merisa Ramdedovića brzonogi napadač Union Stiven Martin u petoj minuti dovodi Union u vođstvo od 1:0. Poučen iskustvom iz prethodnih utakmica – Union ne posustaje. I dalje energično napada I stvara prilike za gol. U petnaestoj minuti ponovo brzonogi Stiven Martin dovodi Union u vođstvo od 2:0. Do kraja utakmice gosti iz Mensdorfa su uspjeli samo da smanje rezultat na 2:1. 
Dobra utakmica po izuzetno lijepom vremenu bila je užitak za nekoliko stotina gledalaca koji su se okupili na stadionu Victor Marchal u Tetonžu (Tetange).

Izjava trenera Eska Trubljanina:

Bitno je da smo pobijedili i došli do vrlo vazna tri boda koji nas ostavljaju i igru za veći rang. Zahvaljujem se publici na podršci i pozovam ih da dodju da nas podrze u srijedu 3/4/2019 u 19h30 kad igramo osminu finala kupa FLF.