MUHOVIĆ NAKON PRESUDE KARADŽIĆU: Kolektivna odgovornost srpskog naroda postoji dok god podržava svoje zločince

5
Adnan Muhović

Presuda bosanskom Srbinu Radovanu Karadžiću je još jedna mala satisfakcija desetinama hiljada žrtava bošnjačke nacionalnosti, poslije one za tzv.ratnog komandanta terorističke i separatističke vojske tzv.Republike Srpske.

Međutim, jedan nevini nokat bošnjačkog djeteta u Srebrenici, Višegradu, Prijedoru, Sarajevu, Bijeljini i drugim gradovima, važniji je i časniji od njihovih fašističkih glava. Takođe, postaje gadljivo skidanje kolektivne krivice sa čitavog srpskog naroda, te svaljivanje iste na samog Karadžića i Mladića, kao da njih nije birao taj isti narod za svoje legitimne predstavnike. Danas u Srbiji i takozvanoj Republici Srpskoj nećete naći ni 5% stanovništva koje osuđuju ova dva zločinca, a oni rijetki koji ih osuđuju, osuđeni su na propast i opšti bojkot i društvo ih smatra izdajnicima. Da nije tako zvanična vlast Srbije bi se javno ogradila od njih i osudila ih, a znamo dobro da ih je krila godinama. Isto tako, hoću da kažem da od izricanja presude ne postoji nikakva republika osim REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA, kao multietnička država sa istim pravima za sve, jer je presudom presuđeno i Republici Srpskoj, zločinačkoj tvorevini nastaloj na genocidu i pokolju desetina hiljada Bošnjaka. Dakle, kolektivna odgovornost srpskog naroda postoji dok god podržava svoje zločince i organizuje parade po Višegradu, slaveći javno zločin i najavljujući novi. No, čisto da se zna… nisu više ni Bošnjaci nespremni i sledeći put, ako ga bude bilo, odbraniće svoje dostojanstvo i povratiti privremeno oteto. To je čista logika. A gdje logika prestaje, tu Bosna počinje…
Takođe, ponašanje pojedinih partija u Crnoj Gori, poslije presude Karadžiću, jasno pokazuje i šalje poruku Bošnjacima da su genocidi i zločini opravdani kod njih i dijela naroda koji ih podržava, te da im ne pada na pamet da se ograđuju od ratnih zločinaca. Sa takvima je nemoguća saradnja i oni ne mogu biti vlast u Crnoj Gori.

ADNAN MUHOVIĆ, PREDSJEDNIK OO BS PETNJICA

5 KOMENTARI

  1. Svaka ti je sveta samo treba reci istinu ali jos ovi Srbi kojo podrzavaju cetnike ne mogu da svate da trebaju sviga komsiju postovat bilo ko sa je.

  2. Ne treba biti puno pametan pa shvatiti da vlastodrsci preko sirotog Muhovica pokusavaju podici tenzije kako bi razbili proteste i nastavili da vladaju po principu (zavadi pa vladaj).

  3. Sta reci osim bravo…Bjese li ovaj momak iz Trpezi?Znala sam da je to mjesto kolijevka lijepe omladine bar nekad je tako bilo već 15 god nisam tamo u Bihor ali nisam znala da su i tako pametni bravo mali

OSTAVITI ODGOVOR