JAVNI POZIV I ZA PETNJIČANE: PODRŠKA ZA NABAVKU MEHANIZACIJE

0

Poljoprivredni proizvođači sa područja opštine Petnjica i ove godine imaju mogućnost da dobiju bespovratnu podršku za nabavku mehanizacije u funkciji unapređenja primarne proizvodnje. Ministarstvo poljoprivrede je raspisalo danas Javni poziv za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije, priključaka i opreme za 2019.godinu.

Zainteresovani poljoprivredni proizvođači kroz ovu mjeru mogu ostvariti bespovratnu podršku u iznosu do 50% vrijednosti investicije, maksimalno do 2.500,00€ po podnesenom zahtjevu.

Korisnici podrške kroz ovaj javni poziv mogu biti fizička ili pravna lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava, iz sektora stočarstva, krmnog bilja, vinogradarstva, voćarstva, maslinarstva, zatim ratarstva, povrtarstva i ljekovitog bilja. Podržava se kupovina jednoosovinskih pogonskih mašina, kao što su motokultivatori, motokosačice i priključci za ove mašine. Podržava se i nabavka priključaka za dvoosovinske mašine, kao što su traktorske kosačice, plugovi, freze, tanjirače, drljače, sjetvospremači, sijačice, sadilice, rasipači mineralnog đubriva, rasturači stajnjaka, prskalice, berači, vadilice, prikolice i slično.

Ovogodišnjim javnim pozivom za dodjelu podrške za nabavku mehanizacije definisano je da proizvođači mogu dostavljati zahtjeve do 20. aprila 2019. godine. Poziv će biti zaključen u slučaju da ukupna visina podrške, na osnovu pristiglih zahtjeva poljoprivrednika, pređe budžetom planirani iznos.

O načinu realizacije poziva i detaljnijim uslovima za dobijanje ove vrste podrške zainteresovani se mogu informisati u odjeljenju za poljoprivredu opštine Petnjica, svakog radnog dana od 8 do 16 časova. 

DENIS BOŽOVIĆ

NEMA KOMENTARA

OSTAVITI ODGOVOR