Prije dva dana je u Osnovnoj školi „Trpezi“  održan kviz znanja pod nazivom „ Znanje – moja zabava“. Učesnici kviza bile su ekipe sačinjene od učenika šestog, sedmog, osmog i devetog razreda. U kvizu su učestvovale ekipe PjerGalileoPitagora Zero. 

Organizatori kviza bili su profesor matematike, mr Muhedin Hadžić, koji je istovremeno bio voditelj kviza i bez čije tehničke pomoći kviz ne bi bio podjednako uspješan, profesor engleskog jezika Anel Čoković i profesorica crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti Dijana Tiganj, koji su bili članovi komisije koja je pratila regularnost takmičenja i bodovanja.

Na početku kviza profesor mr Muhedin Hadžić učenike je informisao o pravilima takmičenja i načinu bodovanja. Učenici su odgovarali na po dvanaest pitanja iz različitih oblasti, a svaka ekipa je imala pravo na tri pitanja iz određene oblasti. Tokom kviza napetost je bila očevidna budući da su učenici pokazali zavidan nivo znanja, pa je borba za prvo mjesto trajala do kraja.  Nakon završetka više krugova pitanja koja su obuhvatala pet različitih oblasti najuspješniji su bili učesnici grupe Pjer koji su osvojili dvadeset i četiri boda, odnosno dali su tačne odgovore na trinaest pitanja od mogućih petnaest. Drugoplasirana je bila ekipa Pitagora koja je osvojila dvadeset i dva boda, odnosno dala je tačan odgovor manje. Treće mjesto podijelile su ekipe Galileo iZero, koje su osvojile osamnaest bodova, odnosno dale su devet tačnih odgovora.

Nakon sumiranja rezultata, učenicima se obratila direktorica škole Nermina Duraković-Pačariz koja je izrazila zadovoljstvo pokazanim znanjem i entuzijazmom učenika, kao i njihovim takmičarskim duhom, na čemu im je od srca čestitala. Direktorica je uručila diplome za učešće učenicima grupaGalileo Zeroi čestitala im na borbenosti do kraja. Nakon toga, diplome za osvojeno drugo mjesto dodijeljene su učenicima i diplome za prvo mjesto pobjednicima kviza, grupi Pjer.

„Ovo je bila prilika da učenici kroz druženje u takmičarskoj atmosferi na zabavan način pokažu svoje znanje iz oblasti jezika i književnosti, istorije, geografije, opšte informisanosti i sporta. Ovaj kviz odigran je pod sloganom „Znanje – moja zabava“ što pokazuje da je škola mjesto edukacije i zabave, odnosno da profesori JU OŠ „Trpezi“ stoji na raspolaganje svojim učenicima  i obezbjeđuju uslove da oni na što kreativniji način iskažu svoje znanje. Ovo je samo jedna u nizu vannastavnih edukativno-zabavnih aktivnosti koje se realiziraju u okviru školske godine u ovoj školi“, istakli za portal radija organizatori kviza i dodali da je kviz protekao u prijatnoj atmosferi i fer-pleju.

DENIS BOŽOVIĆ

PODIJELI

1 komentar

 1. Brate Denise
  Pises izvjestaj sa dogadjaja
  Daj slike djece ili imena ili informacije
  Ili nekako da dobije citalac neki konkretan sadrzaj ovako pojma nema ni iz cega se takmice sta kako…jedino pojacas imena ovih koji su u komisiju
  Ja ti ovo dobronamjerno da Nam budes bolji
  Poz svima i ovim u trpezima ?

OSTAVITI ODGOVOR