ZEMLJA PREKRILA PUT POPUT LAVE, ČEKA SE HITNA REAKCIJA NADLEŽNIH

Toplo vrijeme i kiša koje je padala u posljednjih nekoliko dana uslovili su pojavu nekoliko odrona na regionalnom putnom pravcu Berane – Trpezi.

Predjsednik opštine Samir Agović je saopštio da je upućen zahtjev relevantnim adresama da što prije riješe nastale probleme.

„Usled naglog otopljavanja snijega došlo je do pojave klizišta na nekoliko lokaliteta na području naše opštine. Svo naše raspoloživo ljudstvo i mehanizacija, juče i danas, je na terenu i otklanjaju posledice ovog nevremena. Najugroženija dionica je regionalni put od Podvadskog mosta do Stenica gdje je proradilo klizište. Da se radi o velikom klizištu, najbolje govori podatak da je u jednom dijelu i pored toga što je urađen potporni zid, zemlja se poput lave izlila na put i time onemogućila normalno odvijanje saobraćaja. Mi smo obavijestili nadležne organe o novonastaloj situaciji i očekujemo da će se brzo reagovati kako bi se uspostavilo normalno odvijanje saobraćaja na ovom dijelu pomenutog puta. Osim ovog želim da napomenem da je došlo i do začepljivanja brojnih cjevastih propusta na lokalnim putevima a imamo i neka manja klizišta na našim lokalnim nekategorisanim putevima. Ozbiljno je štećen putni pravac Ćemani – Prisoje – Kleče u Gornjoj Vrbici. Mještani su nam pružili pomoć tokom otklanjanja posledica ovog nevremena sa našim stručnim ekipama, tako da se jutros saobraćaj normalno odvija na svim lokalnim putnim pravcima u našoj opštini. Ovom prilikom im upućujem zahvalnost. Molimo sve građane da nam pomognu i da gdje god treba traže podršku naše mehanizacije ukoliko se budu pojavljivali novi odroni i klizišta. Rijeka Popča je trenutno u svom koritu i, osim mjesta Paljuh, nije se nigdje izlila i nije do sada pričinila nikakvu štetu. Vrbička rijeka se u donjem toku kritična za izlivanje ali se nadamo da je prestanak kiše dopriniejti da ne raste nivo vode i da će rijeka ostati u svom koritu“, istakao je Samir Agović za portal radija.

DENIS BOŽOVIĆ