“GAMBIT” DOMINIRAO U PETNJICI

Šahovski klub “Gambit” iz Berana je na nedjeljnom turniru u Petnjici, sa pravom ponio epitet najbolje ekipe na sjeveru Crne Gore. Tri prva mjesta na turniru “Petnjica Blic 2019”, održanom u restoranu “Merak”, osvojili su igrači ovog beranskog kluba.

Vojislav Ivanović je, na kraju šahovskog dana, osvojio najviše poena i zaslužio epitet najboljeg. Osam novčanih nagrada dobili su Ahmet Deljanin, Milan Radović, Aleksandar Cimbaljević, Huso Dedeić, Miodrag Knežević, Slavko Petrović i Rade Bulat.

Najbolje pozicionirani takmičar iz ŠK “Bihor” bio je novajlija Mujafer Halilović sa osvojenih četiri i po poena

Turnir se igrao po švajcarskom sistemu, devet kola sa tempom igre od 10 minuta.

Rekordan broj učesnika, njih 36, dobra atmosfera, sjajan ambijent u velikoj sali restorana Merak činjenice su na kojima bi zavidjeli i veći šahovski centri od Petnjice.

Sudija Željko Obradović nije imao mnogo posla.

Tehnički direktor turnira Alen Pljakić, koji je ujedno i predsjednik skupštine ŠK Bihor je rekao da je nedjeljni turnir u Petnjici pokazao da je ŠK Bihor spreman i na veće izazove.

“Sjajan sportski dan u Petnjici sa više dobrih šahovskih duela. Organizacija turnira je bila na nivou kao i uslovi i atmosfera. Ne smijemo zaboraviti ni činjenicu da je vlasnik restorana Merak, Emil Muratović, prostor za odigravanje turnira ustupio besplatno”, rekao je Pljakić.