PREDSTAVNICI KORPORACIJE IZ IZMIRA U PETNJICI

Predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović u studiju Radija Petnjica

Prije dva dana su Opštinu Petnjica posjetili predstavnici Međunarodne balkanske korporacije iz Izmira. Pedstavnike korporacije je primio predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović sa saradnicima.

Predstavnik ove korporacije Hamza Javuz i Mustafa Vatersevon – kordinator za Makedoniju su predložili da se narodi sa Balkana najbolje predstave u ovom kako ga nazivaju ,, Balkansko multietničko selo”, sve u cilju predstavljanja kulture, tradicije i privrednih potencijala država iz kojih dolaze.

,, Ono što najviše ide u prilog Opštini Petnjica je to što su podržali inicijativu izgradnje muzeja ,, Bihorski ćilim”, kojim bi se na najbolji mogući način prezentovala kultura našeg kraja. Razmjena učenika srednjih škola takođe bi omogućila usavršavanje jezika u tom selu. Poziv za posjetu Izmiru je dodatno ohrabrilo interesovanje i ulilo povjerenje u uspješnost ovog projekta, kao i za razvoj biznisa u našem okruženju istakao je Sabahudin Kačar koji je ove i slične projekte uspješno realizovao u BIH kao i u Makedoniji. Pošto imamo uspješnu saradnju sa Ambasadom Turske u Crnoj Gori,sa TIKOM i kulturnim centrom JUNUS EMBRE, to je još jedna asocijacija koja će da bude dobro povezana sa nama, da bi ono što su naši interesi završavamo u onom pravcu gdje je to i naša obaveza,da potencijale koje imamo valorizujemo i imamo itetakve koristi od turizma i na taj način privukli što veći broj turista iz Turske koji bi posjetili našu opštini, našu državu“, izjavio je za portal radija predsjednik Opštine Samir Agović.

LIDIJA BORIČIĆ