PROČITAJTE PREDLOGE OO SPP PETNJICA ZA UREĐENJE OPŠTINE PETNJICA

Almir Muratović, SPP

Opštinski odbor SPP Petnjica uputio je pismo predsjedniku opštine i SO sa predlozima rješavanja nekoliko akutnih infrastrukturnih problema Petnjice.

 

  1. Izrada trotoara na dionici puta Petnjica-Gusare.

Obrazloženje: Zbog velike frekfrencije saobraćaja na toj dionici puta kao i velikog broja kretanja pješaka, a naročito djece, smatramo da je na toj dionici puta radi bezbjednosti učesnika potrebno uraditi trotor sa svim odgovarajućim standardima.

  1. Proširenje lokalnog puta Petnjica-Hazane na usponu pored ambulante.

Obrazloženje: Sami ste svjedoci da su lokalni putevi u našoj Opštini veoma uske kolovozne trake što otežava pogotovo u zimskom periodu na usponima nesmetano mimoilaženje. Stoga smatramo da na pomenutom dijelu  puta treba proširiti kolovoznu traku. Naravno to isto predlažemo za sve ostale puteve u našoj Opštini.

  1. Izrada zaobilaznice, magistrale i šetališta od samog ulaza u urbanizovani dio Opštine pored lijeve obale rijeke Popča do Lagatorskog mosta.

Obrazloženje: U cilju zaštine imanja i imovine koja se nalaze pored rijeke Popča, kao i rasterećenja saobraćaja kroz centar Petnjice predlažemo da se pomenuti putni pravac uradi.

U pismu OO SPP Petnjica se nadaju da će čelnici opštine prepoznati potrebu i prihvatiti predloge.