Kao i svake godine krajem januara, tako je i ove ZK Bihor organizovao zimski turnir u šahu u svojim prostorijama u gradu Rumelanžu (Rumelange) u Luksemburgu. Prijavilo se dvadeset takmičara, a turnir je, kako je i najavljeno, počeo tačno u 10:00h. Tehnički dio organizacije  preuzeli su i briljantno organizovali Delija Šeko Ramdedović i Zeno Ćeman. Cijeli tok takmičenja prošao je u fer i korektoj atmosferi a poslije cjelodnevnog nadigravanja i po sedam odigranih partija, izdvojili su se najbolji:
Prvo mjesto, sa šest dobijenih i jednom izgubljenom partijom dijele Safet Ćeman i Delija Šeko Ramdedović, a treće je zauzeo Esad Esko Agović.
Dobitnicima su dodijeljeni pehari. Takmičenje je, biranim riječima otvorio i zatvorio Predsjednik UO ZK Bihor, dip. Ing. Esko Halilovoić, koji je naglasio značaj druženja kroz sportska nadmetanja.
–  ZK Bihor već desetu godinu za redom organizuje mnoštvo sportskih, kulturnih i zabavnih druženja i mi ćemo i dalje ostati čvrsto opredijeljeni da kroz ovakve vrste druženja jačamo naše prijateljske odnose i ugled našega udruženja – zaključio je Halilović.

PODIJELI

1 komentar

OSTAVITI ODGOVOR