MARKOVIĆ: SJEVER DRŽAVE ĆE BITI MJESTO GDJE ĆE MLADI IMATI SIGURNOST

0
294

Vlada Crne Gore nastaviće intenzivno da sprovodi ambiciozne ali realne razvojne politike, a sjever države će sve više biti mjesto gdje će posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice, naveo je premijer Duško Marković u pismu Fondaciji „Gusinje“ koja je sinoć organizovala donatorsko veče, saopšteno je iz Vlade.

Pozdravljajući zajedničko opredjeljenje za njegovanje neraskidive veze matice Crne Gore i dijaspore, premijer je zahvalio na uspješnom i srdačnom sastanku i prijemu tokom posjete Njujorku u septembru.

 

„Pažljivo sam vas slušao i čuo ono što su najvažnije potrebe vas i vaših porodica u krajevima iz kojih potičete. Kao što znate, neka od obećanja koje sam tom prilikom dao, već su ispunjena“, navodi se u pismu.

Dodaje se da premijer vjeruje da su predstavnici dijaspore time i dodatno podstaknuti da podržavaju razvoj svog zavičaja i svoje zemlje.

„Ali, znajte da su ovi napori zajednički. Mnogo se i vrijedno radi u našoj Crnoj Gori. Ona danas nije ista Crna Gora iz koje ste otišli. Ona je evropska i evroatlantska i kao uvijek dom za sve koji su njeni građani“, piše u pismu premijera.

Postignuti rezultati, smatra on, daju nam za pravo da budemo optimistični, čak i samouvjereni: „Sjever Crne Gore će sve više biti mjesto gdje će naši ljudi, posebno mladi, imati sigurnost za sebe i svoje porodice“.

Predsjednik Marković je naglasio da su riječ i predlog dragocjeni dijaspore kao što je važna i svaka podrška koju iskazuju prema svojoj zemlji.

„Sa druge strane, znam i koliko je dragocjena pažnja matice prema vama koji ste daleko, a svakog dana živite Crnu Goru“, navodi se u pismu premijera.

U pismu se navodi i da je premijer poželio uspjeh u ostvarenju zajedničkih ciljeva kao i da je čestitao predstojeće praznike.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY