IZAŠAO NOVI BROJ REVIJE BIHOR

U Luksemburgu je, u izdanju ZK Bihor, izašao novi 28 br. revije “Bihor”. I ovaj broj na 50 stranica donosi mnoštvo zanimljivih tekstova iz Crne Gore, BiH, Luksemburga i Njemačke.
Uvodni tekst ovoga glasila potpisuje akademik Abdulah Sidran, književnik iz Sarajeva pod naslovom Sulejman sa Vratnika i Lav iz Jasne Poljane.
Ovaj broj donosi opširan tekst o festivalu Dani bošnjačke kulture u Luksemburgu, koji je preveden i na francuski jezik.

 

U rubrici iz Luksemburga Raif Adrović Aron donosi tekst o izborima u Luksemburgu 2018.
Ruždija Kočan potpisuje intervju sa jednim od glavnih pregalaca za povratak Petnjici statusa opštine – dr. Salijom Adrovićem.
Rubriku iz Njemačke potpisuju književnik Dino Burdžović i Safet Hadžibulić, a pišu o humanitarnom fondu “Hilal” iz Bijelog Polja, te o gostovanju glumca Zijaha Sokolovića u Frankfurtu u organizaciji udruženja “MONTE ART”.
Magistar istorijski nauka, profesor u Nikšiću Sait Šabotić piše o Dizdarima za vrijeme Osmanske vladavine na prostoru Bihora, dok Jovan Muhadinović istoričar sa Cetinja piše o Turskim poslanicima na Cetinju u vremenu od 1879 do 1912.
Mirsad Rastoder piše o odlasku jednog od najvećih boema Bihora svih vremena prof. filozofije Muja Rastodera, dok Esko Muratović, prof. filozofije iz Nikšića donosi tekst  iz bihorske leksike o Velikodušnosti i darežljivosti.
U rubrici Portret Remzija Hajdarpašić piše o jednom od najstarijih i  najpredanijih članova ZK Bihor u Luksemburgu Mehu Ćemanu.
Književnik Hadžem Hajdarević iz Sarajeva piše o jezicima i jezičkim slobodama na Balkanu, a Džemal Dacić profesor na podgoričkoj medresi donosi poučan tekst  iz tradicije i života muslimana.
U rubrici Sport Ferid Muratović piše o mladom fudbaleru Erisu Škrijelju koji živi i igra u Luksemburgu, a ozbiljan je kandidaat za reprezentativca Crne Gore.
Uredništvo lista potpisuje književnik Faiz Softić, dok se kao tehnički urednik potpisuje Željko Madžgalj iz Bijelog Polja.
I ovaj broj revije odštampan je u Crnoj Gori, a ono što je važno napomenuti tiraž od 1 000 primjeraka je uglavnom unaprijed rasprodat.