AGOVIĆ ČESTITAO KURBAN BAJRAM

2
375

Povodom nastupajućeg Kurban Bajrama, predsjednik opštine Petnjica, Samir Agović, uputio je čestitku reisu IZ CG, Rifatu ef Fejziću, glavnom imamu Medžlisa IZ Petnjica, Huseinu ef Ramčiloviću, kao i svim muslimanima u Crnoj Gori, i dijaspori.

Samir Agović

“Vama lično, građanima islamske vjeroispovijesti u zemlji i dijaspori, upućujem najiskrenije čestitke povodom Kurban Bajrama, sa željom da ga provedemo u miru i dobrom zdravlju. Iskreno želim, da i ovaj Bajram ojača vjeru, solidarnost među ljudima. Da obnovimo slogu i međusobno povjerenje, te da učvrstimo naše porodične i komšijske veze. Kurban Bajram je i simbol žrtve u ime ljubavi, samo ojačani ljubavlju, nadmoćnosti nad mržnjom i trijumfom pravednosti i jednakosti, možemo zajednički, sa komšijama i prijateljima svih vjera i opredjeljenja, graditi bolju budućnost našeg društva. Bajram Šerif Mubarek Olsun”, stoji u saopštenju predsjednika opštine Samira Agovića.

D.B.

2 COMMENTS

  1. Posto nalaze Islamsko pravilo, pisano, da nije Bajram dok se ne otklanja Bajram namaz, lijepo je vidjeti da nam uvazeni cestita Bajram.
    Sve najjace!

  2. Nakon ovolike ironije shvatam da sam ja amater. Ali mi se sviđa ono što piše između redova: “Biće mesa!”

LEAVE A REPLY