PETNJICA JE JUČE BILA ŠAHOVSKI CENTAR BALKANA

Juče je u Petnjici, u prostorijama motela Montenegro, održan peti opštinski turnir u šahu. Epitet najboljeg Petnjičanina i ove godine je pripalo Denisu Šabotiću koji je sa osvojenih 5, ½ zauzeo prvo mjesto.

Na turniru je učestvovalo 32 igrača od kojih je 24 došlo sa strane i osam igrača iz Petnjice. Prvo mjesto je osvojio Milan Draško crnogorski internacionalni majstor u šahu, drugo mjesto Sreten Drčelić iz Srbije a treće  Sreten Đukanović FIDA majstor.

“Slobodno mogu da kažem da je Petnjica juče bila centar majstora šaha na Balkanu. Dovoljno je pogledati imena učesnika i onda će nam biti jasno zašto to kažem. Meni kao predsjedniku ŠK Bihor, ostaje žal na slab odziv domaćih igrača. Ovo je bila jedinstvena prilika da se družimo i da se odmjerimo u šahu sa ovakvim velemajstorima od kojih se može puno toga da naučiti”, istakao je najbolji iz Petnjice i predsjednik ŠK Bihor, Denis Šabotić.

Turnir je održan u okviru Bihorskog kulturnog ljeta a pod pokroviteljstvom opštine Petnjica koja je, osim pehara i medalja, obezbijedila i novčane nagrade za prvih osam plasiranih na tabeli.

DENIS BOŽOVIĆ