NEVRIJEME UGROZILO IMANJA U BARAMA, DAŠČOJ RIJECI, JOHOVICAMA… AGOVIĆ OBEĆAO POMOĆ

Danas u kasnim popodnevnim satima veliko nevrijeme  zahvatilo je dio opštine Petnjica. Nevrijeme je najviše ugrozilo zaseok Bare gdje je mnogim mještanima napravilo veliku materijalnu štetu na objektima, poljoprivrednim gazdinstvima i usjevima.

„Najugroženije domaćinstvo je Raša Agovića koji je imao štetu na objektu, kao i na plastenicima i voćnjacima. Takođe su stradali gotovo svi usjevi na području MZ Dašča Rijeka i Kruščica gdje su oštećeni lokalni putevi. Stradalo je i domaćinstvo Safeta Koraća u Johovicama gdje je voda prodrla u stambeni objekat, a štetu je pretrpjelo imanje  Ferida Rastodera na katunu Pločnik“, saopštio je za portal radija predsjednik opštine Samir Agović. 

Stradali su krovovi na kućama Nedžada Agovića, Ramiza Agovića, Reha Agovića, Džemala Agovića, Iftara Agovića. Rešadu Agoviću nevjrijeme je oduvalo krov sa štale. U istom selu su svi plastenici koje je podijelila Tika, uništeni.

Predsjednik opštine je istakao da ovakvo nevrijeme ne pamte ni najstariji stanovnici Bihora. Nevrijeme je napravilo ogromnu štetu kako na infastrukturnim objektima tako i na usjevima. Kiša praćena jakim vjetrom je zahvatilo i Gornju Vrbicu, Trpezi i Kalicu gdje su stradali takođe poljoprivredni usjevi a velika šteta je napravljena na putnoj infrastrukturi.

„Lokalna uprava će pristupiti sanaciji u mjeri svojih kapaciteta, a obratiće se nadležnim državnim institucijama jer se radi o ogromnoj šteti koju su pretrpjeli mještani naše opštine i očekujemo pomoć i sa te strane“, istakao je Agović.

DENIS BOŽOVIĆ