DIONICA PODVADE – BERANE: BEMAX POJAČAVA ANGAŽMAN

1
563
Radovi na dionici puta Podvade - Berane

Radnici BEMAX-a ovih dana intezivno rade na izvođenju radova na putnom pravcu Podvade – Berane. Na najzahtjevnijem dijelu na ovom putnom pravcu, od Podvada do Duljkove stanice, osim toga što uklanjaju drveće i trasiraju put, radovi se izvode i na proširenju i ublažavanju krivina.

Kiša i loši vremenski uslovi, ne sprečavaju radnike ove građevinske firme da radove izvode kako bi pratili planiranu dinamiku.

D.B.

1 COMMENT

  1. Nije mi jasno trasa puta Petnjica -Podvade ide do Podvada koje se nalaze od Prekidenice ispod Kraka pa do Mrče luke. Uz tok Agovske rijeka u koju se kod Prekidenice uliva u Trpešku rijeku i tvore Vrbičku rijeku u kojoj se u Kurtovom lugu uliva rijeka Proslop i teče prema Kamešnici. Od lokaliteta Kamešnica pa do Ivanluka je lokalitet Rijeke. Od lokaliteta Ivanluke naslanja se lokalitet Gusare i tu se Vrbička rijeka uliva u rijeku Popču iz koje nastaje rijeka Lješnica u koju se još uliva Tucanjska rijeka. Mislim da se dionica puta Petnjica -Rijeke koja je završena u prošloj godini a sada de radi dionica puta Rijeke -Polica- Berane preko savijače i pored Duljkove stanice.Mnogi autori pogotovo u naslovima sa ratnom tematikom zamjenjuju gdje je bio izgrađen logor od strane talijanskih okupatora pa navode Ivanluke. Taj lokalitet je do Gusara a logor je bio sagrađen u gornjem dijelu lokaliteta rijeke.Ovo se može sve provjeriti preko zemljišnih kniga.

LEAVE A REPLY