SKENDEROVIĆ: NAJBOLJE SE OSJEĆAM KAD SVIRAM U PETNJICI

1
459

Povodom Svjetskog dana muzike koji se obilježava u svijetu u više od 400 gradova, gost Radija Petnjica bio je Sejo Skenderović.

Skenderović je od svoje osme godine počeo da svira  harmoniku, tako da danas iza sebe ima 17 godina druženja sa ovim muzičkim instrumentom.

“Počeo sam od osme godine da sviram i ovo su bili moji prvi koraci u muzici. Oni koji me poznaju znaju da je u našoj porodica to tradcija. Prvo djed koji je bio prvi harmonikaš na našim prostorima, pa otac i amidža, a sada ja. Prvo sam učio od oca da sviram,  a onda sam kupio harmoniku. U Nišu i Kragujevcu sam išao na časove harmonike  i klavijature, tako da danas sviram dva instrumenta. U startu sam počeo da sviram sevdah i izvornu muziku i mislim da sam  po tome prepoznatljiv u našem kraju. Sada sviram gotovo sve. Sevdah mi je najdraža vrsta muzike i to najviše sviram. Putujem po Crnoj Gori, ali i vani budem često u zimskom periodu. Ipak se najljepše  osjećam na svirkama u Petnjici”, kazao je Skenderović.

Na kraju Skenderović je poslao poruku mladima da se što više bave muzikom u čemu će im i on pomoći.

“Pozivam sve mlade da se uključe i da se bave muzikom i žao mi je što nema više ljudi ove populacije da se interesuju za muziku ili pjevanje, a ja sam voljan da pomognem svakome ko želi da se odluči na ovaj poziv, da sviramo i učimo zajedno”, dodao je Skenderović.

ALDIJANA NOVALIĆ

1 COMMENT

LEAVE A REPLY