OPŠTINA ORGANIZOVALA IFTAR ZA VJERNIKE

Samir Agović i ef. Ramčilović

Opština je i ove godine na tradicionalan način organizovala iftar za vjernike. Iz Opštine su saopštili da je događaj veoma značajan sa aspekta poštovanja i uvažavanja svih naših različitosti, naše tradicije i spremnosti da poštujemo sve ono što je najsvjetlije kad je riječ o tradiciji i poštovanju tradicionalnih islamskih vrijednosti.

Efendija Husein Ramčilović, je zahvalio  lokalnoj upravi i odao priznanje predsjedniku što već tradicionalno organizuje Iftar za vrijeme Ramazana. I predstavnik Mešihata Islamske zajednice Džemail Dacić, je takođe zahvalio lokalnoj upravi što na ovaj način uvažava i cijeni svoje građane.

Predsjednik Opštine, Samir Agović je rekao da je lokalna uprava kao i svi zaposleni u njoj željeli su da budu svi zajedno kako bi pokazali da su zaista sa svojim narodom, da žele da čuvaju i poštuju tradiciju.

“Sa nama su večeras naši sugrađani iz Azana kojima posebno zahvaljujem što su sa nama i posebno ih pozdravljam i želim da i dalje budemo zajedno, i u Ramazanu i Bajramu, ali i za vrijeme Božića i Uskrsa jer, tako smo navikli ovdje u ovim krajevima. Ono što je posebna draž večeras jeste što smo svi zajedno, što pokazujemo suštinu i veličinu Ramazana i što na ovaj način želimo da sačuvamo ono što je najljepše, ono što je nanjbitnije kod svakog bića koje je bogojažljivo i milosrdno, a to je da poštuje druge, da uvažava druge, da čini dobra djela drugima i da vodi računa o onome šta će i kako će raditi na ovom dunjaluku”, rekao je Agović.

On je dodao da je najvažnije od svega činiti dobra djela, a jedno od tih djela je sinoćnji skup na kojem se okupio veliki broj ljudi, različitih obrazovanja i zanimanja i različitih uvjerenja.

“Ono što večeras želim posebno da istaknem jeste i činjenica da smo zajedničkom akcijom, stvorili lijep objekat i koristim priliku da zahvalim Zenu Rastoderu i njegovim ljudima, koji su nam pomogli da ovdje organizujemo iftar”, kazao je predsjednik Opštine.

On je poručio da svi prisutni nose lijepo sjećanje na ovo veče, i da svi pokažu da je Ramazan mjesec kada mogu svi biti bolji.

“Opština i IZ ovdje u Petnjici su jedno. I jedno i drugo su u službi građana. I jedno i drugo imaju obavezu da čine dobra djela. Tako će biti i dalje, i evo, kako kaže ef. Ramčilović ovo postaje tradicija i nastavićemo dalje da budemo zajedno ne samo u mjesecu Ramazanu, nego i kad god to treba. Opština je već pokazala da je sa Islamskom zajednicom, da je sa pravoslavnom zajednicom jer pomaže u infrastrukturi, u izradi vjerske infrastrukture i to će činiti i dalje. Smatramo da je svako ko je na ovim pozicijama na svetovnoj vlasti, treba prije svega i iznad svega da poštuje duhovne vlasti i svetinje svakoga naroda i svaki običaj da bude kao norma kao zakon za svaku lokalnu upravu”, rekao je u besjed na iftaru u Lovačkom domu predsjednik Opštine Samir Agović.

D.B.