INICIJATIVA CKM: PETNJICA DOBIJA ULICU “21 MAJ”

Opština Petnjica

Crnogorska kulturna mreža je uručila inicijativu predstavnicima opštine Petnjica Samiru Agoviću i Memedu Adroviću da opština na čijem su čelu dobije ulicu 21. maj.

Predstavnici opštne Petnjica su predstavnika CKM-a upoznali da je u toku procedura da njihova opština dobije nazive ulica, tako da će ulica u centru grada nositi ime “21. maj”.

Agović je istakao da su sa zadovoljstvom prihvatili inicijativu CKM-a, i da na taj način žele da izraze poštovanje prema tekovinama Dana nezavisnosti, u čijoj obnovi je doprinos dala i opština.

On je izrazio očekivanje da će svaka crnogorska opština dobiti ulicu sa nazivom ovog važnog datuma za Crnu Goru.

Predsjednik Skupštine Mehmed Adrović je kazao da su građani Petnjice oduvijek iskazivali odgovoran odnos prema državi Crnoj Gori što je pokazao referendumski rezultat u njihovoj opštini 2006. godine.

Adrović je pozvao predstavnike CKM-a da u narednom period partnerski realizuju kulturno-zabavne događaje u Petnjici, kojih bi trebalo da bude više.

Predsjednik CKM-a Aleksandar Damjanović se zahvalio predstavnicima opštine Petnjica što su prihvatili njihovu inicijativu, i na taj način izrazili poštovanje prema Danu nezavisnosti.

Damjanović je istakao da mu je zadovoljstvo što lokalna samouprava Petnjice vodi posebnu brigu o mladima,na način što im uz pomoć Ministarsva poljoprivrede pruža podršku za otpočinjanje sospstvenog biznisa.

“Zajednički je konstatovano da će projekti Vlade Crne Gore koji se odnose na izgradnju putne infrastukture i turizma na sjeveru doprinijeti poboljšanju kvaliteta života građana Petnjice, a posebno će doprinijeti otvaranju novih radnih mjesta”, saopšteno je iz CKM-a.

IZVOR: PORTAL RTCG