DANI SPORTA U PETNJICI

Enko Korać

Povodom dana sporta koji se u svijetu obilježava 25. maja gost Radija Petnjica bio je Enko Korać, kapiten ekipe „Momento“ koja je na turniru „Meho Agović“ osvojila drugo mjesto.

„Sport je aktivnost koja je suštinski bitna za izgradnju pojedinca i vođenja zdravog života. Međutim, sport nije samo zdrav život, to je borba sa samim sobom, borba za uspjehom, odricanje od mnogih zadovoljstava, a i sport je način da saznamo kako se kroz stalnu borbu može doći do željenih ciljeva bez obzira na negative uticaje“, kazao je Enko Korać za portal Radija Petnjica.

Pored značaja sporta kao zdravog stila života, važno je organizovati dešavanja i motivisati da se njime bave.

„Opština bi trebala da bude pokretač i organizator sportskih dešavanja, ali koliko sam ja upoznat sve aktivnosti koje ona preduzima po tom pitanju svedene su na jedan memorijalni turnir i na pomoć FK Petnjica. Postavlja se pitanje kako motivisati jednog mladog momka iz Dašče rijeke, Ponora i iz drugih udaljenih mjesta da pređe određeni put da isprati jedno dešavanje.  Omladina koja se vodi sortom kao zdravim stilom života samoinicijativni se organizuje. Imam saznanja da se momci okupljaju na stadionu kod OŠ Trpezi, OŠ „Mahmud Adrović“ i kod OŠ u Vrbici, a obzirom na to da su ovo sve otvoreni stadioni mi smo često u zimskom periodu putovali do susjedne opštine Berane i igrali u „Balonu“, pored gradskog stadiona. Rešenje motivisanja i podsticanja sporta kao važnog zdravog stila života leći u boljoj organizaciji sportskih dešavanja ili pak izdradnjom zatvorenog poligona, tipa „Balona“ u Beranama“, kazao je Enko Korać.

ALDIJANA NOVALIĆ