OBNOVLJENA INICIJATIVA ZA OTVARANJE GRANIČNOG PRELAZA U HANIŠTIMA

"Haništa", mjesto budućeg graničnog prelaza

Juče je obnovljena inicijativa za otvaranje graničnog prelaza između Petnjice i Tutina, koju je prije četiri godine pokrenula Stranka pravde i pomirenja (BDZ).

Skupu su prisustvovali su funkcioneri opštinskog odbora SPP-a, odbornik te partije u petnjičkom parlamentu Almir Muratović. U ime SNP-a u mjestu Haništa događaju je prisustvovao Zaim Ličina, kao i opštinski odbor SPP-a iz Tutina i državni sekretar u Vladi Republike Srbije, Zaim Redžepović.

Odbornik Almir Muratović  je građanima Crne Gore čestitao Dan nezavisnosti, podsjećajući na predreferndumska obećanja o administrativnim olakšicama. On je istakao da su u ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore postignuti pozitivni pomaci u realizaciji ovog projekta .

Iz Stranke pravde i pomirenja su apelovali na to da lokalna vlast bude ažurnija ka ostvarenju ovog zahtjeva koji je zajedničkog interesa.

Državni sekretar u Vladi Republike Srbije, Zaim Redžepović je došao da podrži inicijativu. On je rekao da kada god je nešto dobro za građane treba da budemo zajedno i da podržimo projekte bez obzira da li smo vlast ili opozicija. On je poručio da treba da se ugledamo na EU kao i da poštujemo njihove preporuke o lakšem kretanju i funkcionisanju na pograničnim mjestima.

ALDIJANA JAVOROVAC