FK „RIBNICA“ NA PUTU PO EVROPI   

 Na svom proputovanju po Evropi, tačnije zemljama Beneluxa, FK „Ribnica“ iz Podgorice, u srijedu 15. maja, odigrala je prijateljsku utakmicu sa FK „Oberkon“ iz Luksemburga.  No, iako je to bio prijateljsi meč nije bio lišen žara za pobjedom i fudbalskog šarma. Po idealnom vremenu za igru, obje ekipe su dale sve od sebe i na kraju ekipa „Ribnica“ izašla kao pobjednik, a rezuultat je na kraju glasio 2 : 1 za ekipu iz Crne Gore.

Na stadionu u Oberkonu okupilo se stotinak doseljenika iz Crne Gore, koji su zdušno bodrili ekipu Ribnice koju predvodi Erko Skrijelj sa saradnicima, dok je na čelu Oberkona trener Kenan Škrijelj porijeklom iz Crne Gore.
 Golove za Ribnicu postigli su Nemanja Samardžić i Alen Škrijelj.
  Na početku utakmice intonirane su himne Crne Gore i Luksemburga.
Predsjednik FK Oberkon Yves Bešet rekao je da su ovakvi mečevi, bez obzira što su prijateljski, od velikog značaja za obje ekipe; tu se igrači razigravaju, prati se njihova spremnost i, što je najbitnije, uspostavljaju se nova prijateljstva.
 Na samom kraju utakmice otpočela je sitna luksemburška kiša, koliko da podsjeti goste iz Crne Gore da žive u jednoj od najljepših zemalja u Evropi, a da su ove zemlje, pune kiše, iz nužde odabrane.
 FERID MURATOVIĆ