POTPISAN SPORAZUM O BRATIMLJENJU PETNJICE I MAKEDONSKOG GRADA PETROVEC

Juče su predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović i gradonačelnik makedonskog grada Petrovec Borče Mitrevski poptisali sporazum o bratimljenju ova dva grada. Inicijativu građana, organizovao je i koordinirao Bihorac Zećir Ramčilović poslanik u makedonskom parlamentu, a povod je bio rođendan makedonske Opštine Petrovec.

Gradonačelnik Borče Mitrevski je rekao da je ovo druga opština sa kojom se taj grad  bratimi, a cilj je ekonomska, obrazovna, kulturna i sportska saradnja, kao i to da bi se narodi, a posebno mlade ljude zbližili. Jedan od ciljeva je zajednički rad na projektima koje finansira Svjetska banka i EU.

Predsjednik Samir Agović je rekao da mu je posebno drago što je nakon razgovora ustanovljeno da su mogućnosti saradnje dvije opštine velike na ekonomskom, kulturnom i sportskom nivou.
Poslanik Zećir Ramčilović je izrazio zadovoljstvo što je incijativa za bratimljenje dobila svoj epilog te da će nastaviti da se zalaže za realizaciju projekata između dve opštine. Ovo posebno iz razloga što u opštini Petrovac živi veliki broj Bošnjaka porijeklom iz Petnjice pa će ta saradnja imati jak intenzitet.