SADO AGOVIĆ ODRAĐUJE KAZNU ČISTEĆI ULICE PETNJICE

Sado Agović

Sado Agović iz Petnjice odrađuje sudsku kaznu za manji prekršaj tako što održava čistoću u užem jezgru Petnjice.

Ovog pedesetjednogodišnjeg čovjeka iz Gornje Vrbice ni narušeno zdravstveno stanje ne može da omete da obavi svoj dio obaveza i svoju dužnost.  On odrađuje kaznu od  120 radnih časova društveno korisnog rada.

Sado Agović

“Po kazni suda za prekršaj, izrazio sam želju da to odradim u Komunalnom preduzeću u Petnjici i da to bude za javni interes”,  kazao je Sado Agović za portal Radija Petnjica.

Poslije razgovora u Ministarstvu u Podgorici na pitanje šta bi mogao da radi zbog multipla skleroze koju boluje, kazao je da bi volio da se pobrine o čistoći i da svojim radom doprinese makar malo.

U Crnoj Gori je, od sredine 2014. godine, kaznu rada u javnom interesu izvršilo 520 osoba.
U 65 predmeta kazna rada u javnom interesu zamijenjena kaznom zatvora jer su osuđenici odbili potpisivanje ugovora, ili nijesu izvršavali radne obaveze u skladu sa zakonom.

“Do sada je uspješno izvršeno 520 predmeta kazni rada u javnom interesu i odrađeno 79.408 sati društveno korisnog rada”, saopšteno je iz Ministartsva pravde.

Ministarstvo nema tačan podatak koliko je novca ušteđeno od sredine 2014. godine, kada je počeo da se primjenjuje Zakona o izvršenju javne osude i kazne rada u javnom interesu.

“Ali uzimajući prosječne troškove za jedan dan koji osuđeno lice provede u zatvoru, kao i vrijednosti radova koji su obavljeni kroz ovu kaznu dolazimo do podatka da je od 2014. godine ušteđeno oko 800 hiljada eura”, rekli su iz Ministarstva.

ALDIJANA NOVALIĆ