U PETNJICI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PLANETE ZEMLJE: POSAĐENO 240 SADNICA ČETINARA

U Petnjici je danas obilježen Svjetski dan planete Zemlje, koji se obilježava širom svijeta s ciljem zaštite prirodnih resursa, smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu i podizanja ekološke svijesti.

Lokalana uprava je tim povodom dala skroman doprinos očuvanju životne sredine tako što su u Radmancima zasadili 240 sadnica četinara.

“Cilj nam je da skrenemo pažnju javnosti na očuvanje životne sredine koja je u velikoj mjeri ugrožena, a samim tim da doprinesemo koliko je u našoj moći. Danas smo zasadili 200 sadnica smrča i 40 sadnica bora i to je mali, ali skroman poduhvat za životnu sredinu” kazala je Anita Muhović, savjetnica u odjeljenju za urbanizam, uređenje prostora, saobraćaj i zaštitu životne sredine i koordinator  sprovedene akcije.

U akciji doprinosa za planetu učestvovali predstavnici lokalne uprave, učenici srednje stručne škole u Petnjici koji su dio ekološke sekcije, predstavnici Uprave za šume, područno odjeljenje u Petnjici. Dvjesta komada sadnica smrče donacija je sekretara skupštine u Petnjici, Adisa Durakovića.

ALDIJANA NOVALIĆ