U PETNJICI OBILJEŽEN SVJETSKI DAN PLANETE ZEMLJE: POSAĐENO 240 SADNICA ČETINARA

1

U Petnjici je danas obilježen Svjetski dan planete Zemlje, koji se obilježava širom svijeta s ciljem zaštite prirodnih resursa, smanjenja negativnih uticaja na životnu sredinu i podizanja ekološke svijesti.

Lokalana uprava je tim povodom dala skroman doprinos očuvanju životne sredine tako što su u Radmancima zasadili 240 sadnica četinara.

“Cilj nam je da skrenemo pažnju javnosti na očuvanje životne sredine koja je u velikoj mjeri ugrožena, a samim tim da doprinesemo koliko je u našoj moći. Danas smo zasadili 200 sadnica smrča i 40 sadnica bora i to je mali, ali skroman poduhvat za životnu sredinu” kazala je Anita Muhović, savjetnica u odjeljenju za urbanizam, uređenje prostora, saobraćaj i zaštitu životne sredine i koordinator  sprovedene akcije.

U akciji doprinosa za planetu učestvovali predstavnici lokalne uprave, učenici srednje stručne škole u Petnjici koji su dio ekološke sekcije, predstavnici Uprave za šume, područno odjeljenje u Petnjici. Dvjesta komada sadnica smrče donacija je sekretara skupštine u Petnjici, Adisa Durakovića.

ALDIJANA NOVALIĆ

1 komentar

  1. Kasno su posađene sadnice,to će sve da se posuši,samo je tobože prikazano da se nešto radi kao sve ostalo.Providno je to gospodo iz Petnjice.Niste vi nikakvi gorani,pojma nemate,samo se hvalite. Čuj posadili 240 sadnica!.Pa toliko posadi jedan vrijedan domaćin raznog voća.Sramite se! i ćutite, niste vi nikakvi radnici,samo džabohlebari.

OSTAVITI ODGOVOR