ODRŽANO PREDAVANJE “ALAHOVE BLAGODETI LJUDIMA”

Predavanje "Alahove blagodeti ljudima"

Sinoć je u sali Centra za kulturu u Petnjici održano predavanje na temu “Allahove blagodeti ljudima”. Na ovu temu govorili su profesor Sead Isamović, najmlađi hafiz Abdulmelik Hajdarević, kao i direktor izdavačke kuće “El-kalimel” efendina Malik Nurović iz Novog Pazara.

Na samom početku mladi hafiz je učio ajete iz Kur'ana koji je iz ljubavi prema vjeri naučio napamet. Gostima se obratio i Enko Korać u ime škole Kur'ana časnog u znak zahvalnosti predavačima i prisutnima na izdvojenom vremenu i veličanju skupa.

Sead Islamović je u mnogome doprinio buđenju islama ne samo u Sandžaku nego i šire. U svom obraćanju kazao je da je prvi put u Petnjici, ali da se nada da će opet imati priliku da je posjeti, ovim ili nekim drugim povodom. Osvrnuo se na mnoge blagodati koje ljudi zaslužuju svojim djelima i uz to ukazao na prolaznost ovog svijeta.

“Čestit život je osnovica za odlazak na drugi svijet, ali treba se truditi i zalagati za srećne trenutke jer je čovjek živ onoliko koliko srećno živi”, rekao je Islamović.

Efendija Malik Nurović je  kazao da je obrazovanje jedna od osnovnih stvari.

ALDIJANA NOVALIĆ