UNION IZGUBIO, AGOVIĆ DOBAR U PORAZU

Alen Agović

Fudbalski klub Union, čiji je predsjednik Bihorac Mita Ličina, izgubio je juče utakmicu od ekipe Hesperange iako jedva puta vodio. rezultat je na kraju bio 4:2 za goste.

 

U prvom poluvremenu nije bilo golova, ali je Union diktirao tempo, stvorio dvije vrlo dobre prilike, međutim mreže su ostale netaknute. U drugom poluvremenu je viđeno šest golova četiri u golu Uniona i dva u mreži Hesperanga.

Union je poveo u 58. minutu. Na dodavanje Alena Agovića, Sébastien Porzi je sa 20 metara šutom po zemlji doveo domaćine u vođstvo.

Samo tri minuta kasnije gosti su poravnali na 1:1. Union je nastavio sa napadima i stvorio nekoliko šansi pa je tako u 68. minutu,  solo akcijom Jerom Dufura vrati Unionu prednost na 2:1.

Uslijedio je neobjašnjiv pad u igri Uniona koji sugosti iskoristili prvo poravnanjem u 72. minutu,  a minut kasnije i vođstvom. U 81. minutu gosti su stavili tačku na meč.

Alen Agović:

“
Šteta, igrali smo dobro, ali nismo izdržali psihički. Gosti su to znali da iskoriste i da kazne naše propuštene prilike, kojih je danas bilo mnogo. Moramo što prije da zaboravimo ovaj poraz, jer već u srijedu igramo derbi protiv naših komšija iz Rumelanga.