BIHORCI POBIJEDILI U GOSTIMA: UNION SLAVIO, AGOVIĆ ODLIČAN

Union 05 je nakon velike borbe u gostima, pobijedio favorizovanu ekipu Canach rezultatoma 4:3. 

Canach je od prvog minuta igrao ali je petnestog minuta Union preuzeo stvar u svoje ruke. Bilo je samo pitanje vremena kada će doći do vođstva. Nakon brze akcije po lijevoj strani, Jerom Dufur upošljava centarfora Uniona Amina Aribija, koji positiže gol za vodjstvo. Sebastijan Porzi  u 35. minutu uvećava prednost na 2:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je donijelo veliko uzbudjenje pa su navijači uživali.

Domaćin je prvo u 55. minutu smanjio, a u 60. izjednačio rezultat. Kada su svi pomislili da će Canach do kraja meča prelomiti meč u svoju korist Union se probudio. U 75. minutu Peti Seco sa 30 metara, evro golom, vraća prednost Unionu 3:2. Domaćin se nije predavao pa je u 80 minutu, opet iz kornera poravnao rezultat. I kada su svi na tribinama pomislili da se rezultat neće više mijenjati, na scenu stupa Alen Agović, koji dribla pet igrača Canacha, upošljava Sebastijana Porzija, koji u 88. minuti donosi veliku pobjedu Unionu.

Trener Uniona Augusta Martins:

Igrali smo dobro večeras, stvorili smo puno šansi za gol, postigli četiri ali i dalje primamo puno golova. Zaslužili smo pobjedu, koja nam daje nadu da će mo izboriti opstanak u drugoj ligi. Ostaje da popravimo ješ neke stvari u našoj igri, a posebno u odbrani. Zahvaljujem se našoj vernoj publici koja je  bila naš dvanesti igrač.