SO PETNJICA: USVOJEN PLAN RADA KOMULANOG PREDUZEĆA

SO Petnjica

Odbornici SO Petnjica su na današnjoj sjednici usvojili “Plan rada” za 2018. godinu Komunalnog preduzeća i to sa 21 glasom, njih pet je bilo protiv, a uzdržanih nije bilo.

Direkotor Komunalnog preduzeća Mithad Cikotić je rekao da sve što je preduzeće radilo u prošloj godini činilo u interesu građana, te da su radnici radili i ono što nije u njihovoj nadležnosti.

Odbornik Bošnjačke stranke Aldin Muratović, je kazao da je Komunalno preduzeće “sve radilo, ali ništa što treba”. On je podsjetio na prigovore nekih građana iz kojih se može, kako tvrdi, zaključiti da su se ove zime putevi čistili po partijskoj liniji. On je tražio da Cikotić bude razriješen.

Mijaz Muratović, odbornik oppzicione partije SDP takođe nije bio zadovoljan radovima Komunalnog, jer prema njegovom mišljenju nijesu dobro radili svoj posao.

“Pozvam vas da češće prođete putem Plandište – Trpezi i da vidite kako ste radili. Iako ste ga posipali taj put je skoro neprohodan”, rekao je Muratović.

Almir Muratović, odbornik SPP je sugerisao da Komunalno u budućem radu prije svega misli na održavanje čistoće i druge poslove, jer nijesu zaduženi samo za čišćenje snijega.

Nakon nekoliko oštrih riječi i neprimjerenih upadica odbornik DPS-a Izudin Huremović je tražio od predsjednika SO da oduzme riječ svakom ko upotrebljava neprimjereni rječnik.

“Ljudi su skloni da prvo vide ono negativno i ono što nije urađeno, pa tek da hvale sve ono što je urađeno”, rekao je Huremović.

Potpredsjednik opštine Muslija Kalić je kazao da rad Komunalnog treba pohvaliti jer su, bez obzira na kapacitete, posao odlično obavili.

REDAKCIJA RADIJA PETNJICA