VELIKO INTERESOVANJE ZA PROJEKTE MINISTARSTVA POLJOPRIVREDE U PETNJICI

Irfan Agović i Adis Ličina

Nakon raspisanih Javnih poziva od strane Ministrarstva za poljoprivredu i ruralni razvoj u petnjičkoj opštini se javio veliki broj zainteresovanih.

„Najveća zainteresovanost od svih pomenutih poziva je za nabavku priplodnih junica, a onda za adaptaciju postojećih objekata”, saopštio je Irfan Agović rukovodilac u odjeljenju za poljoprivredu i ruralni razvoj Opštine Petnjica.

Irfan Agović i Adis Ličina

Adis Ličina i Irfan Agović, rukovodioci u pomenutom odjeljenju opštine Petnjica za portal Radija Petnjica kazali su da su prethodnih dana imali puno posla upravo zbog raspisanih Javnih poziva. Kako ističu, fokusirani su oko pomoći izrade biznis planova, koji su neophodni u dokumentaciji koja se dostavlja Ministarstvu prilikom apliciranja za bilo koji od poziva.

Mještanima koji su bili zainteresovani za apliiciranje pomogli su u izradi već pet biznis planova, a još četiri su u fazi izrade.

Poređenja radi, prošle godine je na nivou opštine Petnjica pravo na pomoć od Ministarstva otvarilo devet poljoprivrednika, ali očekuju da će ove godine taj broj biti veći.

ALDIJANA NOVALIĆ