MURATOVIĆ: REALIZACIJA VIŠE PROJEKATA ZA PROMOCIJU TURIZMA U PETNJICI

Rešad Muratović

Direktor turističke organizacije Petnjica, Rešad Muratović je u emisiji “Aldijana2” na Radiju Petnjica govorio o planovima te organizacije za naredni period.

„Na početku manifestacije „Bihorsko kulturno ljeto“, organizovaćemo izložbu fotografija prirodnih ljepota Bihora. Takođe planiramo održavanje paraglajding kupa sredinom jula. Početkom avgusta planiramo organizovanje treće džipijade, jer je u prethodne dvije godine pokazano da se na taj način uspješno promoviše turističke vrijednosti Bihora. Već u maju planiramo održavanje manifestacije „Dani meda“ u saradnji sa Udruženjem pčelara i Opštinom Petnjica, a takođe značajno bi bilo organizovati drugu Bihorsku seharu”, kazao je Muratović.

Istakao je da su, s obzriom na kapacitete  kojima raspolažu, navedeni projekti od velikog značaja za promociju Bihora I opštine Petnjica.

On je posebno istakao projekat koji planiraju da započnu već u narednom mjesecu, a to je obilježavanje i markiranje pješačkih staza na području Opštine Petnjica.

Muratović je najavio i valorizaciju Bratiminog vira, čim to vremenski uslovi budu dozvoljavali. Za taj projekat, prema riječima direktora turističke organizacije, dobili su podršku od strane Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

ALDIJANA NOVALIĆ