CIKOTIĆ: PUSTITE PRAZNE PARTIJSKE PRIČE, STALNO SMO NA TERENU I ČISTITIMO SNIJEG PO PRIORITETIMA

„Tendeciozna izjava Huremovića da je radnik komunalnog preduzeća partijski čistio snjeg, u najmanju ruku je netačna, a u prilog tome ukazuje i da, pored ostalih, putni pravac Jalaše – Crveni put, koji koristi veći broj domaćinstva je očišćen sinoć u kasnim satima”, rekao je direktor Komunalnog preduzeća Petnjica Mithad Cikotić.

Reagujući na optužbe Hajrana Huremovića koji je rekao da je vozač komunalnog očisitio put do privatnih kuća prema kući Refata Huremovića i Hazbije Skenderovića, a nije prema njegovoj, Cikotić je rekao da je Komunalno praktično cijelo vrijeme prisutno na terenu i sa raspoloživom mehanizacijom održava glavne puteve.

“Pozvao bih sve partijske aktiviste da zaborave partijske priče koje su iza nas. Sa partijskim pričama je završeno na izborima, a komunalno preduzeće pokušava da izađe u susret svim građanima što najbolje ukazuje njihv rad na terenu. Podsjetio bih da pomenuti put je dužine oko 50 metara od glavnog lokalnog puta i mislim da je prioritetno bilo ono što je i urađeno, da fokus održavanje puteva bude na udaljenim mjesnim centrima, Kruščica, Dašča rijeka, Javorova, Murovac, Savin bor i Poroče koji su od centra udaljeni od po 20 i više kilometara. Neosnovana tvrdnja Huremovića kako čistimo putne prilaze do članova DPS je politički obojena, jer u istoj MZ Trpezi, putni krak prema zaseoku Hodžići gdje živi odbornik DPS, a ima deset i više domaćinstava, nije još uvijek očišćen jer su nam prioriteti, kao što sam i kazao, udaljene MZ gdje je i po prirodi veći snijeg. Mehanizacija komunalnog je uvijek na raspolaganju svim građanima a posebno starim i bolesnim. Posebno posvetimo pažnju na čišćenju snijega u smrtnim slučajevima gdje smo u više navrata dobijali zahvalnost od strana građana. Apelao bih na sve da imaju strpljenja i da u ovako lošim vremenskim uslovima se ne bavimo politikom nego da svi damo svoj doprinos“, stoji u izjavi direktora Komunalnog preduzeća Petnjica, Mithada Cikotića.  

DENIS BOŽOVIĆ