OBILAZAK MLADIH PČELARA U BIHORU

Pčelari u Petnjici

Odjeljenje za poljoprivredu Opštine Petnjica ovih dana obilazi poljoprivredne proizvođače. Akcenat je stavljen na mlade pčelare koji su pravo na nabavku pčelinjih društava ostvarili na osnovu Javnog poziva opštine Petnjica za 2017. god. kao i pčelare koji su pravo na nabavku društava ostvarili na osnovu projekta koji se realizovao u saradnji sa Opštinom, TIK-om i Udruženjem pčelara Bihor.

„U ovom periodu veoma je bitno da su pčelinja društva zdrava i  imaju dovoljno hrane. Osim pomenutog veoma bitna činjenica jeste da društva imaju maticu koja je u fazi zalijeganja jaja“, saopštili su iz službe.

U narednom periodu ovo odjeljenje posjetiće sve poljoprivredne proizvođače sa teritorije opštine Petnjica. Kako su istakli, najveća pažnja biće posvećana poljoprivrednicima koji su preko Javnog poziva za 2017 godinu ostvarili pravo  za nabavku sadnica šljive i lijeske kao i nabavku plastenika

„Napominjemo, da stojimo na raspolaganju svakom poljoprivrednom proizvođaču kojima je neophona stručna pomoč“, istakli su iz službe za poljoprivredu opštine Petnjica.

DENIS BOŽOVIĆ