AGOVIĆ: POSTAJEMO PRIVLAČNO MJESTO ZA ŽIVOT I INVESTIRANJE

7
791
Samir Agović

Naša opština do sadaje bila saobraćajno izolovana i realno se nije moglo očekivati da će biti privlačna za bilo kojeg potencijalnog investitora. Realizovanim i započetim projektima mijenjamo tu sliku i siguran sam da će uz unapređenje ostale infrastrukture Petnjica postati privlačno mjesto za ulaganje u oblasti preduzetništva kaže predsjednik opštine Samir Agović. Akcenat je ove godine, dodaje on, na izgradnji puteva, vodovoda, uređenju užeg gradskog jezgra kao i na poboljšanju

elektromreže.Nastavićemo temeljnu rekonstrukciju puta Petnjica Berane. Direkcija za saobraćaj je raspisala tender za izvođača radova na toj dionici koja je duga 12,4 km. Vlada je obezbijedila 7.400.000 eura kaže Agović. Po njegovim riječima, realizacijom tog projekta stvoriće se pretpostavka za dinamičniji razvoj naše sredine.

PROJEKTI

U toku je i izrada projekta za rekonstrukciju dionica regionalnog puta Trpezi Kalače čija je vrijednost 50.000 eura. Sredstva su obezbijedili Vlada i Ministarstvo saobraćaja preko Direkcije javnih radova.

-Posvećeni smo iznalaženju sredstava za izradu projektne dokumentacije za put Bioča Petnjica. Sredstva koja se ulažu u saobraćajnu infrastrukturu su velika, ali je to prijeko potrebno sjeveru. Jer, izgradnjom puteva, uz autoput Bar Boljare, integrisaće se sjeverni region i ubijeđen sam biće dobro mjesto za život. Očigledno da je Vlada posvećena razvoju sjevera i da će se za nekoliko godina naš region približiti stepenu razvoja ostala dva regiona u državi ističe Agović. Tokom ove godine biće nastavljeni radovi na četvrtoj fazi izgradnje vodovoda Murovsko vrelo za šest domaćinstava, čija je vrijednost u ovoj fazi oko 200.000 eura.

-Osim toga, radićemo i na vodovodu Višljica na Savin boru. Ministarstvo poljoprivrede nas podržava u realizaciji ta dva projekta, lokalna uprava takođe izdvaja svoja sredstva, ali i građani novčanim sredstvima pomažu realizaciju najavljuje Agović. On dodaje da je planirano asfaltiranje tri kilometra lokalnih puteva, nasipanje i čišćenje puteva ka katunima, ali i pojedinim mjesnim zajednicama.

GRAD

Ove građevinske sezone aktuelni će biti radovi u užem gradskom jezgru. Riječ je o tri projekta.

-To su regulacija Koraćkog potoka, izgradnja modernih saobraćajnica i poslovnog objekta za potrebe državnih organa. Prva dva projekta fi-nansira Direkcija javnih radova u ukupnoj vrijednosti od 450.000 eura. Što se tiče izgradnje objekta za potrebe državnih organa, finansira ga Ministarstvo rada i socijalnog staranja, a vrijedan je oko 200.000 eura – dodaje Agović.

Imaće urednije snabdijevanje strujom

Petnjičanima je jedan od najvećih problema loše snabdijevanje električnom energijom. Prvi čovjek opštine očekuje da ga riješe ove godine.U saradnji sa menadžmentom CEDIS-a stvorene su pretpostavke za ulaganja u oblasti elektrosnabdijevanja. U ovoj godini radiće se rekonstrukcija niskonaponske i visokonaponske mreže. Izvršiće se rekonstrukcija dalekovoda 10 kl I Jaštag Paljuh sa krakom za Tucanje Savin Bor najavljuje Samir Agović.

Zavrijedili povjerenje

Na nedavno održanim | lokalnim izborima DPS je osvojila apsolutnu vlast.

To je ujedno i najbolji rezultat koji je ta partija ostvarila na lokalnim izborima i sa 20 mandata | od ukupno 31 koliko u Skupštini opštini Petnjica ima DPS, riječ je o gotovo dvotrećinskoj većini.

-Zahvalni smo našim biračima koji su nam pružili tako snažnu podršku, međutim, sa druge strane je to velika odgovornost.

Mi smo ovakav rezultat ostvarili predanim, odgovornim i poštenim radom, | imali smo snažnu podršku Vlade i zahvaljujući toj podršci ostvarili smo mjerljive rezultate u svim oblastima života naših građana – ističe Samir Agović.

IZVOR: POBJEDA
V.JAŠOVIĆ 

7 COMMENTS

  1. Ej Ljudi moji sta ovaj Covjek obeca a nista od toga videt cemo na kraju sta je uradio.U nijednom govoru ne prica da otvori ensto da zaposli Malde da bi mogli da ostanu na svoje ognjista.E moj Agovicu otvori neku fabriku da bi nesto valjao.

  2. opstina isto tako i negradi cestu trpezi kalica turijak vec drzava to je cesta drzavna koju cisti crna gora put a ne opstina

  3. Na zalost opstina petnjica nema industrijsku zonu jer je zemljiste koje vrijedi nesto zauzeto od gradjana petnjice to nije smelo da se dozvoli.Ako su zauzeli zemljiste,samo je trebalo dozvolit da koriste zemljiste a ne i da ga prevedu na svoje ime.Ako se zavrsi put petnjica-berane mozda tad bude opstina uspela da dovede investitora manjeg ali opet dje da ga dovede i da ga oslobodi svih taksi dje je zemljiste.

  4. Bihor ima dvije prehrambene i dvije tekstilne fabricice, koje zaposljavaju oko150 radnika ali u njemu postoje resursi za drvopreradu,preradu bilja,kamena,metala,koze i td. na cemu treba aktivno raditi.

LEAVE A REPLY