ZK „BIHOR“ ORGANIZOVAO ZIMSKI TURNIR U ŠAHU

U okviru redovnih aktivnosti ZK „Bihor“ iz Luksemburga je 21. januara ove godine organizovao turnir u šahu i još jednom pokazao da prostorije ovoga udruženja permanentno koriste svojoj svrsi.  

Nedjelja je, 21 januar, napolju temperatura ispod nule. To su uslovi koji navode da se u toplim prostorijama organizuje druženje članova i simpatizera ZK Bihor. Imajući sve to u vidu rukovodstvo udruženja organizuje turnir u šahu za koji, po običaju, vlada veliko interesovanje.

Za turnir se prijavilo 16 igrača, a sigurno je na momente bilo barem još toliko posmatrača ove drevne igre, pa su prostorije bile katkad popunjene do poslednjeg mjesta. Igrao se švajcarski sistem u kojem su svi igrači odigrali po sedam partija, a sve je završeno u roku od 6 sati.
Na kraju, pobjeda je pripala Safetu Ćemanu, drugi je bio Esad Esko Agović, a treći Rameza Šabotić. Turnir je odigran po ideji našeg člana Delije Ramdedovića, koji je sa svojim sinom vodio tehnički dio turnira.

  Posle dodjele pehara, predsjednik kluba Remzija Hajdarpašić je čestitao pobjednicima i zahvalio svim igračima kao i posmatračima.

„Naše prostorije su već odavno mjesto gde se okupljaju i druže ljudi koji su porijeklom iz Bihora, ali i šireg prostora Balkana. Zato smo danas svi pobjednici i hvala svima“, naglasio je na kraju Hajdarpašić.
 Hamdija M. Rastoder