PETNJICA: AGOVIĆ PREDSJEDNIK, DURAKOVIĆ SEKRETAR

Na sjednici SO Petnjica, koja je održana danas, za novog Predsjednika Opštine izabran je Samir Agović. Sjednici je prisustvovalo 26 odbornika, a pet je bilo odsutno. Takođe, odbornici su verifikovali nove predstavnike partija u petnjičkom parlamentu. Novi odbornik SD-a je Irma Osmanović, a SDP-a Mijaz Muratović.

Na sjednici su razmatrane sledeće tačke dnevnog reda:

  1. Prijedlog Odluke o obrazovanju radnih tijela SO Petnjica:
  • Odbor za društvene djelatnosti,
  • Odbor za planiranje i uređenje prostora i komunalno-stambenu djelatnost,
  • Savjet za saradnju sa NVO sektorom,
  • Savjet za davanje predloga imena ulica, mostova, naselja,
  • Savjet za rodnu ravnopravnost,
  • Savjet za međuopštinsku, međunarodnu i saradnju sa dijasporom,
  • Savjet za zaštitu životne sredine i razvoj turizma.
  1. Izbor predsjednika Opštine Petnjica,
  2. Odluka o imenovanju sekretara SO.

Odbornici BS, Demokrata i SDP su, zbog naknadno uvrštene tačke tri dnevnog reda napustili sjednicu, pozivajući se na kršenje zakona i neprofesionalizam u obavljanju posla, jer taj predlog nije dostavljen odbornicima tri dana ranije.

Almir Muratović je  za portal Radija Petnjica rekao da je ostao na sjednici jer se, kako je rekao, za dobro Petnjice treba boriti u parlamentu.

“Narod nam je, na kraju krajeva, dao glasove da budemo tamo, bez obzira da li smo u većini ili manjini, jer će se više čuti glas odavde nego van parlamenta”, rekao je Muratović. On je dodao da je i sebi i ostatku opozicije zamjerio to što opozicija nije imala svog kandidata, bez obzira na to kakav bi bio ishod glasanja. Prilikom glasanja za izbor predsjednika opštine bili su uzdržani, jer, kako kaže Muratović, nijesu imali protivkandidata, a i znaju da DPS ima većinu koja u svakom slučaju odlučuje.

Predsjednik Samir Agović je kazao da je trenutno najveći problem Petnjice migracija stanovništva i da je iseljavanje u ovoj opštini najvidljivije u odnosu na druge opštine na sjeveru Crne Gore. Kako je rekao, opština će riješiti infrastrukturne probleme, ali da iseljavanje nije lako riješiti. On je dodao će se kao predsjednik zalagati i posvetiti  ovom problemu u najvećem mogućem stepenu.

„Nastojaćemo da riješimo infrastrukturni problem, povezanost sa Beranama, kao i put Petnjica-Bioče i radićemo na uređenju centra Petnjice, kako bi i ova opština ličila na urbanu cjelinu”, rekao je Agović za portal Radija Petnjica.

Na sjednici je za novog sekratara SO Petnjica izabran Adis Duraković,  koji se nada da će uspjeti da razvije uspješnu saradnju sa svim partijama. On je najavio da će se zalagati za zajedničke interese i svima biti na usluzi.

ALDIJANA NOVALIĆ