IZBORI NAPUNILI PETNJIČKE KAFANE

Petnjica

U Petnjici su u toku izbori za odbornike u lokalnom parlamentu. Izborni dan protiče uobičajeno bez neregularnosti na samim biračkim mjestima, sa nešto pojačanim intezitetom saobraćaja i pješaka na bihorskim ulicama.

Jaka kiša, koja je počela da pada u popodnevnim satima, taj saobraćaj je svela samo na automobile i otežala onima koji su svoju građansku dužnost ili obavezu ostavili da obave u popodnevnim satima.

Ipak najbučnije je u petnjičkim kafanama, gdje se od jutros traži sto ili stolica više. Bihorski ugostitelji su angažovali dodatne snage kako bi opslužili brojne goste sa svih strana Crne Gore. Danas nijedna kafana nije stranačka, u njima su svi zajedno, naravno za posebnim stolovima.

Uz povremeno “konspirativne” razgovore sa naginjanjem glave prema sagovornicima, kako društvo sa susjednog stola ne bi čuo šta je tema, Bihorci i njihovi gosti čekaju 20 časova kada će se i ovaj izborni hepening završiti.

Ali ko god da pobijedi i ko god bude slavio, neće ni upola biti zadovoljan kao petnjički ugostitelji, koji će na kraju dana ili noći zadovoljno trljati ruke i navijati da se što prije održe neki vanredni izbori.

S.R.