PODRŠKA BOŠNJAČKOJ STRANCI OD FONDACIJE ONYX

Predsejdnik “Fondacije Onyx ” i glavni i odgovorni urednik Magazina “Onyx” Esad Šabotić uputio je pismo podrške lideru petnjičkog BS Adnanu Muhoviću za predstojeće izbore.

“U nedjelju 26. novembra građani Petnjice će izaći i glasati na lokalnim izborima. Ovaj izborni proces predstavlja ključni izbor za bošnjački narod i vašu Petnjicu. To je razlog zbog kojeg želim da snažno potvrdim svoju podršku tebi i Bošnjačkoj stranci na lokalnim izborima u Petnjici.
Bošnjaci u dijaspori su sigurni da će vaš cilj, koji podržavamo, da stvorite Petnjicu za sve i sa jednakim pravima za sve, ispuniti očekivanja građana svih nacionalnosti. Vjerujemo da će vaša partija biti nagrađena za posao očuvanja naših nacionalnih interesa i poboljšanja života Bošnjaka.
Napredak i uspjeh koji ste napravili zadnjih nekoliko godina braneći vitalne interese bošnjačkog naroda Petnjice i cijele Crne Gore, sigurno će uvjeriti još više glasača da BS-u ukaže još čvršće povjerenje.
Mnogo više građana koji cijene Vaše lično žrtvovanje koje ste podnijeli od strane apsolutističkog režima na putu borbe za istinu, demokratiju i slobodu, kao i Vaš trud u aspektu očuvanja temeljnih vrijednosti i interesa Bošnjaka u Petnjici i Crnoj Gori će se, sigurno, pridružiti već snažnoj prisutnosti BS-a na lokalnom nivou.
Odajemo Vam zahvalnost što ste hrabro i smjelo sa funkcije predsjednika Skupštine opštine Petnjica istakli istinu o književnom djelu nekadašnjeg crnogorskog državnog i duhovnog poglavara, koje već dva vijeka poziva na mržnju i netrpeljivost prema drugim i drugačijima u Crnoj Gori.
Kada su svi drugi šutjeli i podržavali aktuelni režim koji skoro tri decenije planski uništava Bošnjake Crne Gore, Vi ste žrtvovali svoj mir i svoj politički položaj, da bi ste se suprostavili apsolutističkom režimu koji je došao na vlast za vrijeme antibirokratske revolucije 1989. god. podržavajući politiku Slobodana Miloševića, koja je dovela do velikih žrtava i torture nad članovima bošnjačkog pokreta SDA Crne Gore i na koncu, genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i raspadu zajedničke nam domovine Jugoslavije.
Mi Bošnjaci iz dijaspore čvrsto stojimo iza vas, tebe Adnane i Bošnjačke stranke. Bošnjacima u Petnjici i Crnoj Gori je potrebna još jača Bošnjačka stranka koja im može pružiti i ponuditi očuvanje Bošnjaka kao naroda i njegovih nacionalnih interesa, društveni razvoj, održivi rast i dostojan posao.
BS Crne Gore je pravi izbor, koji će našem narodu u Petnjici podignuti glavu i ponos a Crnu Goru zadržati na putu ka Evropskoj Uniji.
Dragi Adnane, Bošnjaci dijaspore su ti zahvalani za sve tvoje napore i posvećenost bošnjačkom narodu Petnjice i cijele Crne Gore. Imaš punu podršku ogromne većine patriotski orjentisane bošnjačke dijaspore.
Uvjeren sam da će 26. novembar biti uspješan za BS a da će oni Bošnjaci koji na listama DPS-a, SDP-a i drugih tzv. građanskih stranki marionetski služe interesima onih koji naš narod decenijama planski uništavaju konačno biti poraženi i osramoćeni voljom našeg evropski orjentisanog i slobodarskog naroda.
Vi ste to zaslužili i Bošnjaci u Petnjici, su to zaslužili. Zato želim da poželim tebi i Bošnjačkoj stranci sve najbolje u posljednjim danima kampanje i sreću na predstojećim izborima”.