ERSIN RASTODER: DOŠLO JE VRIJEME PROMJENA, DEMOKRATE SE NIKOGA NE BOJE

14
595
Demokrate u Petnjici

Kandidat za odbornika na Izbornoj listi “Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele” u Petnjici, Ersin Rastoder, obratio se svojim Petnjičanima u prepunoj sali Doma kulture.

On je na samom početku iskazao ponos i zadovoljstvo što kroz Demokrate predstavlja svoje Bihorce i naglasio da je došlo vrijeme promjena.

“Dosta je bilo lažnih obećanja, dosta je bilo iznevjerenih očekivanja. Samo se na istini može graditi održiva i odgovorna politika. Zadatak odgovornih političara nije da svađaju i dijele narod, zadatak odgovornih političara je da obezbijede uslov za život dostojan čovjeka u 21. vijeku. Zar nije sramota da u 21. vijeku  nemamo uredno i redovno vodosnabdijevanje? Šta je politika? Neko će reći da je politika sticanje privilegija, neko će reći da je politika posjedovanje moći. Za Demokrate politika je borba za pravdu, borba za javni interes. U toj borbi nećemo pokleknuti i niko nas neće ustrašiti.

Rastoder je poručio ljudima iz OKG-DPS-a da se Demokrate nikoga ne boje, ali i optužio iste da su odgovorni zato što Bihorci napuštaju svoja ognjišta.

“Niko nas neće držati u šaci, čiste su nam ruke, svakog možemo u oči pogledati. I djeca Bihora imaju snove. I djeca Bihora su sanjari. Nekada su sanjali da budu ljekari, vrijedni radnici i učitelji. I danas sanjaju, ali sanjaju svoju zemlju, svoj Bihor iz nekih drugih zemalja. Sanjaju  svoj bogati zavičaj u kome nijesu stekli šanse da pokažu šta znaju i da pristojno žive od toga rada. Nama je zato cilj da spriječimo demografski sunovrat  Bihora.”

Rastoder je na samom kraju istakao da su ljudi u Demokratskoj Crnoj Gori  okupljeni oko ideje, a ne oko interesa. On je takođe pozvao sve da daju glas Demokratama, jer je to glas za budućnost Petnjice.

“Zato, dragi Bihorci, kome je stalo do prosperitetne budućnosti, 26. novembra izbor je lak. Glasajte za dobro svih nas, glasajte za prosperitet svakog čovjeka, glasajte za dostojanstven i siguran život, glasajte za redni broj 6, za listu Demokrata „Aleksa Bečić, Demokrate –  pobjede, a ne podjele“, bio je jasan Rastoder.

Članica Inicijativnog odbora Demokrata Rožaje, Ilda Bibić, obratila se prepunoj sali na Pobjedničkoj konvenciji Demokrata u Petnjici. Ona je pozdravila sve prisutne i izrazila zadovoljstvo što je dio promjena koje donosi Demokratska Crna Gora.

“Promjena koje su građanima Crne Gore vratile povjerenje u politiku i političare koji rade u interesu naroda. Demokratska Crna Gora donosi promjene kojima želi da mijenja sadašnji sistem vrijednosti. Sistem vrijednosti u kojem je čovjek izgubio vrijednost. U kojem je interes pojedinca važniji od opšteg interesa, a u kojem cilj opravdva sredstva. Želimo da mijenjamo sistem vrijednosti u kojem pošten i iskren propada, a lažov, lopov i kriminalac se nagrađuje. Želimo da mijenjamo sistem vrijednosti u kojem se stručnost, rad i trud ne cijene i ne isplate. U kojem je prihvaćeno da diploma ne vrijedi, ma koji prosjek imali, ako uz nju nemate člansku kartu neke od vladajućih partija. Želimo da mijenjamo sistem vrijednosti u kojem se starost ne poštuje, a mladost obezvrjeđuje. U kojem je prihvaćeno da se podgrijava međunacionalno nepovjerenje i komflikti i da se zloupotrebljavaju ljudska osjećanja, naročito strah, da bi se opstalo na vlasti. Želimo da mijenjanmo sistem vrijednosti koji podržava da su nezaposleni i politički neadekvatno orjentisani prinuđeni da se iseljavaju. U kojem se na čovjeka gleda kao na glas, a glasovima se trguje. Želimo da mijenjamo sistem vrijednosti koji podržava nepotizam, korupciju i kriminal.

Bibić je istakla da se Demokrate  zalažu za vrijednosti koje su u potpunosti suprotne sadašnjem sistemu vrijednosti. “Zalažemo se za jednake šanse za sve, za jednakost u pravima i obavezama, bez obzira na vjeru, nacionalnost, koju političku partiju podržavali, kojim jezikom govorili”.

Ona je na kraju poručila da svaki pojedinac može biti izvor promjena i pozvala sve da budu podrška Demokratama u promjenama društva na bolje.

“Jer onda kada promijenimo sami sebe, kada postanemo bolji ljudi, kada budemo bolje komšije, bolji prijatelji, kada budemo vodili računa o društvu u kojem živimo, tada ćemo biti dio promjena i tada ćemo mi donositi promjene. Mislite na budućnost vašu, na budućnost vaše djece, vaše omladine, na budućnost ovog naroda. Budite podrška Demokratama, budite dio promjena koje Demokrate donose. Budite pravedni, podržite 26-tog Demokratsku Crnu Goru”, istakla je Bibić na kraju.

14 COMMENTS

  • Ne prihvaa vas narod Izo, nema to veze s Vlascu. No, nije ni cudo kad nista do propale gej kampanje nijeste u stanju napraviti…
   A sto se dolazeceg vremena vaseg dolazi, mastajte, sto da vam kazem, mora da vas je vas gospodar Becko hipnotisao

 1. Bravo Rastoder,rijedak si na zalost,primjer visokoskolca iz Bihora koji je odbio trgovinu sa OKG koja ponizi, ucijeni i rastjera mladost Bihora.

 2. ja mislim da se vi bojite onoga sto je u vama.. a odlicno znamo kakvu sortu predstavljate ! onu najgoru mogucu ! Znamo ko su Demagozi i kakvi su njihovi apetiti !

 3. Ovaj bi nas sve poklao, a ti uz njega moj Ersine. Babo i majka ti nisu ovakvi ja ne znam na koga si takav. Ovaj je mahao sa onom zastavom pod kojom su ti familiju klali.

 4. Jesu ovo ‘velji’ Demagozi dosli da mi pricaju kako ce oni upravljati Petnjicom? Pa da se bavite politikom umjesto te vase demagogije, mozda i bi…zapravo ni tad, zna se ko je boljii od vas i ko beskrajnim vremenskim univerzumom koraca sigurnim korakom!

 5. ja mislim da je vase vrijeme prije proslo nego sto ste uopste i nesto pokusali.. pa vi ste izgubili i u Kotoru i u HN i u Budvi… a, stalno govorite kako ste tamo ostvarili pobjede ! Nema smisla da lazete narod ! mislite da cete nesto ostvariti u Petnjici?? ja znam i vjerujem da moji Petnjicani imaju dovoljno razuma da odluce da vi niste dobra opcija ~

 6. Demokrate same sebe hrabre ovom pricom, jer vide da od nas Petnjican ne mogu uzeti glasove onoliko koliko su oni naumili, jer nijesmo ni mi od juce pa da povjerujumo partiji koja je preko noci dosla a prije SNP rastavila !

 7. Doslo je vrijeme da kako ste dosli tako nas i ostavite da zivimo kao prije, bez vas i vase prazne demoagogije!

LEAVE A REPLY