AGOVIĆ ZA POBJEDU: POSTIZBORNE KOALICIJE MOGUĆE, ALI NE I UCIJENE

9
782

DPS očekuje da će osvojiti apsolutnu vlast u Petnjici, ali to ne znači da ćemo sami obavljati vlast. Moguće su postizborne koalicije, prije svega sa SD i BS, ali nećemo nikome dozvoliti da nas ucjenjuje i ponižava, ili da, ako osvoji dva, tri ili pet odsto, upravlja opštinom i nameće stavove koji nijesu adekvatni našoj politici kazao je za Pobjedu Samir Agović, nosilac liste DPS-a u Petnjici.
Istakao je da će partijski organi odlučiti o načinu na koji će DPS obavljati vlast, ali njegov lični stav je, kako je rekao, „da je uvijek dobro imati širi front za podjelu odgovornosti i stvaranje pozitivne klime za rad“.

Možemo praviti koaliciju sa skoro svim strankama u Petnjici, posebno sa BS i SD. U politici nikad ne treba zatvarati vrata za dijalog. Sve stranke se zalažu za progres Petnjice, što je slično našem programu, ali samo DPS može ponuditi mnogo više nego svi koji žele da budu na našem konceptu kazao je Agović. On je, na pitanje da li sukob sa Bošnjačkom strankom može uticati na postizbornu saradnju dvije stranke, rekao da DPS sa tom partijom ima korektan odnos i na lokalnom i na državnom nivou.

-Imali smo na početku mandata koaliciju sa BS, ali nijesmo uspjeli do kraja mandata da održimo to partnerstvo. Ipak, sve kadrove BS smo zadržali. Ništa se nije promijenilo osim što je predsjednik SO iz naših redova. Pokazali smo da smo partija koja je veoma tolerantna, koja uvažava i drugačije mišljenje, ali postoje određeni principi preko kojih DPS neće da pređe. Naš odnos prema kadrovima iz BS najbolje pokazuje da smo partija koja neće da se revanšira nikome, koja ne ugrožava prava nikoga i koja želi sa svima dobre odnose. Ne vidim razlog zašto ne bismo i u budućem sazivu na lokalnom nivou bili sa njima, ako to procijeni naša partija istakao je Agović.

Govoreći o dosadašnjim rezultatima, Agović je istakao da je DPS čitav mandat bila posvećena odgovornom i poštenom radu.

-Akcenat u svom radu stavili smo na razvoj infrastrukture, saobraćajne, komunalne, kao i društvene i postigli smo vidljive rezultate. Smatram da smo zavrijedili ponovno povjerenje istakao je Agović. On je najavio kapitalne projekte u narednom sazivu.

-Nastavićemo razvoj saobraćajne infrastrukture. Iduće godine očekujemo realizaciju modernizacije druge dionice regionalnog puta BeranePetnjica. To je jedan od najvažnijih projekata u našoj opštini, a njegova vrijednost je sedam i po miliona eura kazao je Agović.

Rekao je da je u planu rekonstrukcija puta Petnjica-Bioče, da će se stvarati preduslovi za razvoj preduzetništva, biznisa u oblasti poljoprivrede, prije svega proizvodnje hrane, drvoprerade, turizma…

-Nastavićemo da njegujemo multietnički sklad, građansko društvo, evropsku Crnu Goru i evropsku Petnjicu. Petnjica će konačno biti atraktivno mjesto dodao je Agović.

POBJEDA/L.K.

9 COMMENTS

  1. Ova izjava potvrdjuje da je igru oko NJegosa dogovorila BS sa DPS-om, kako bi prevarili gradjane da ne glasaju gradjanske stranke,no se nadam da su to pametni Bihorci procitali i da ce ih poslati u proslost i ovog polupismenog i veoma kvarnog vodju OKG postaviti gdje mu je mjesto.

  2. Ne vidim razlog za ucjenu, pa vi osvajate vecinu u Petnjici, to se vec zna… imate podrsku Petnjicana i to je cinjenica.

  3. Ja ne znam ko moze glasati bilo koga drugog osim DPS…? necemo glasati one koji nas dijele konstantno, a propagiraju nekakve pobjede… oni nisu dobrodosli u Petnjici !

  4. Ajla vrata Petnjice su širom otvorena za svakog.Nećemo od tebe tražit dozvolu za boravak.Mani se kompleksa,gledaj svoja posla.

    • Gradjanine, nije to ni ajla ni lejla. To je profesionalni dps bot iz pg koji se predstavlja sa vise nadimaka pa je negdje omegle, rejna, itd. Pogledaj na CDM komentare pa ce ti bit jasno o cemu govorim. Najbolje je ignorisat sve to jer nista ne zna o bihoru.

  5. Prije svega ja nisam iz Petnice mislim ne zivim tamo al sam upucena u sva desavanja vezano za petnicu.Smatram da Samir Agovic treba da dobije ovaj mandat jer se prije nije culo sa petnicu nije uradio puno al eto dovoljno je, ako ste tako jaki i ako znate sta je najbolje za petnicu zasto se vi niste postarate da je promjenite nije lahko od nicega stvoriti sve za to treba vrijeme i prostora…, a to sto se udebljao je njegova licna stvar o tome ne treba komentarisati. Ja ne poznajem licno predsjednika niti tu partiju njegovu ja samo gledam njegova djela i postujem sve sto je uradeno do danas.

LEAVE A REPLY