TRIBINA BDZ U AHLENU (NJEMAČKA)

1
450

PREUZETO SA PORTALA “OPŠTINA-PETNJICA.COM”

Druga po redu, od planirane tri tribine BDZ-a u Crnoj Gori, 10.11.2017 godie u večernjim satima, održana je u njemačkom gradu Ahlenu u velelepnom objektu HARMONI HAUS vlasništva mladog i uspješnog biznismena rodom iz Petnjice gospodina Almira Mehovića. Gospodin Mehović je ovom prilikom ujedno bio i domaćin gostima iz Crne Gore.

Pripremio: Osman Destanović

Pored gostiju iz Crne Gore tribini su prisustvaovali i istaknuti aktivisti udruženja koja djeluju u ovom dijelu Njemačke. Moderator tribine i ujedno domaćin večeri gospodin Almir Mehović imao je dosta posla s obzirom na interesovanje koje je vladalo vezano za predstojeće izbore u Crnoj Gori.

I ovom prilikom akcenat izlaganja gostiju stavljen je na program BDZ-a u Crnoj Gori i ciljeve koje ova stranka želi da ispuni kako bi doprinijela razvoju, boljem životu u Bihoru.

Poslije kraćeg uvodnog izlaganja o radu BDZ-a u Crnoj Gori sa kojim je prisutne upoznao gospodin Adnan Ademović, zamjenik predsjednika stranke, riječ je dobio gospodin Muratović.

Gospodin Almir Muratović, kandidat BDZ-a u Crnoj Gori za odbornika u skupštini Opštine Petnjica detaljno je izložio dio programa liste ZA ŽIVOT U BIHORU.
Težište je stavljeno na infrastrukturu opštine, od čega je izgradnja magistralnog puta Petnjica – Tutin uz otvaranje graničnih prelaza od prioritetnog značaja. Za ovaj projekat se BDZ zalaže godinama i smatra da je došlo vrijeme njegove realizacije. Modernizacija i asfaltiranje seoskih puteva, te obnavljanje elektromreže na području opštine su takođe važni projekti na koje BDZ u Crnoj Gori insistira već duže vremena.

Domaćin večerašnje tribine, gospodin Almir Mehović je na početku svog izlaganja pozdravio prisutne i zahvaio se na prisustvu i ispoljenom interesovanju za događaje u domovini. Istakao je važnost učešća dijaspore u političkom životu Crne Gore, naročito u mjestima odakle dolazi brojna dijaspora rasuta širom Njemačke. Rekao je da bi dijaspora mogla mnogo više uraditi za svoj kraj ako bi joj se ponudili valjani projekti o investiranju. Direktnim finansijskim intervencijama dijaspore bi se uticalo na boljitak života u Petnjici i samim tim spriječio odlazak mladih u inostranstvo.

Učešće u diskusiji uzeo je i gospodin Beka Selimanjim, predsjednik PG Merhameta za Njemačku. “Ono što važi za Petnjicu, otprilike važi i za svaku opštinu na sjeveru Crne Gore, jer su sve nalik jedna na drugu u ekonomskom i razvojnom pogledu. Dijaspora ima solidne kapacitete i dobrom organizacijom, prezentacijom mogućnosti gdje bi se moglo ulagati i stvaranje pozitivnog poslovnog ambijenta zasigurno bi dali rezultate”. Gospodin Selimanjin je podržao ekonomski program BDZ-a u Crnoj Gori, te izrazio nadu da će njihov kandidat proći i realizovati data obećanja iz ove kampanje.

Po izlaganju gostiju iz Crne Gore uslijedila su mnogobrojna pitanja prisutnih na koja su gosti davali odgovore. Tribina je izazvala veliko interesovanje i trajala do kasno u noć.

 

1 COMMENT

 1. IZBORI u Crnoj Gori
  Lokalni u PETNJICI

  Mislimo da Dijaspora treba da se bori i izbori za svoju babovinu i podrži svoj rodni Bihor. Zato smo se i sada kao i onda kada je bilo važno za povratak statusa opstini Petnjici intenzivno uključili da bi dali svoj doprinos. A ovo bi trebalo biti početak intenzivnije saradnje nas iz Dijaspore sa našima u domovini a sa ciljem da pomognemo i njima i nama. Naše vrijeme u dijaspori brzo prolazi a mi smo još ta generacija koju ovo pitanje treba da interesuje? Hocemo li uspjeti- naznamo? ako pokusamo – hocemo? Zasto- zato sto smo snalazljivi i sposobni?
  Nažalost se do sada nije uspio naći modus intenzivne i korisne saradnje izmedju opstine, udruženja,aktivista i privrednika.
  Mi u dijaspori imamo privrednike Bihorce koji svojim znanjen, iskustvom, sposobnostima, kapacitetima,ekonomijom,organizovanoscu itd. mogu ako hece, a hoce ako mogu u velikoj mjeri pomoci da se ,makar malo, pokrene ekonomija Bihora.
  Mislimo da treba poraditi na tome i ovo je šansa za pocetak?
  Ukoliko ima zainteresiranih za putovanje iz Berlina za Podgoricu Avionom let je 23.11.2017 u 7:35sati neka se javi na e-mail našeg udruženja
  [email protected]
  http://www.opstina-petnjica.com

LEAVE A REPLY