DIONICA PUTA DO PODVADA GOTOVA: SNAŽNA PORUKA VLADE DA ŽELI DA RAZVIJA PETNJICU

Danas je u Petnjici upriličeno svečano otvaranje puta Petnjica – Podvade. Put je otvorio premijer Duško Marković a pored njega su prisustvovale i brojne zvanice i građani Petnjice.
Na početku se prisutnima obratio direktor Direkcije za javne radove, Savo Parača.
,,Ovaj projekat je državu koštao tri miliona i 600 000 eura, radove je izvodila podgorička firma Bemax koja je na izuzetno kvalitetan način po svim evropskim standardima uradila ovu dionicu. Mislim da su i mještani Petnjice zadovoljni saobraćanicom i ono što bih danas htio da im kažem je da ćemo nastaviti sa izgradnjom ove saobraćajnice do Berana i ona bi trebala da bude duga oko 12,5 kilometara. Ovo je jedna lijepa, moderna i prije svega bezbjedna saobraćajnica, a mi smo u fazi tenderske procedure i nadamo se da ćemo uskoro otvoriti taj tender i u toku decembra dobiti izvođače tako da u prvim lijepim proljećnim danima nastavimo izgradnju ove dionice I da je u najkraćem mogućem roku završimo”, rekao je Parača.

 

On se premijeru Dušku Markoviću zahvalio na podršci koja je pružena i na interesovanju i uloženom trudu da se ova dionica završi u najkraćem mogućem roku.
Predsjednik Samir Agović je takođe istakao zadovoljstvo i zahvalnost nadležnima na požrtvovanosti i želji da Petnjica dobije kvalitetnu saobraćajnicu.
“Zahvalnost upućujemo premijeru Markoviću, ministru Nurkoviću i gospodinu Parači koji su koji su podarili kapacitete sa nivoa države da ova saobraćajnica bude završena u rekordnom roku. Raduje nas i to što smo imali izvođača koji je zaista kvalitetan I zbog svega navedenog moram istaći zadovoljstvo svih nas. Ovo je snažna poruka od Vlade Crne Gore da želi da pomogne izgradnju naše sredine i ovaj put pored suštinske vrijednosti ima i simboličku vrijednost a to je da Vlada želi da poveže ovu sjevernu opštinu sa centrom I to najboljom mogućom saobraćajnicom. Ono što je bitno je i obećanje da će se nastaviti izgradnja ove dionice do Berana i da ćemo imati temeljnu rekonstrukciju puta, što će nas učiniti još srećnijim jer se tako približavamo autoputu koji očekujemo da će vrlo brzo proći kroz limsku dolinu. Ovo će biti generator razvoja naše opštine I zato treba da pokažemo svo poštovanje prema ovom činu Vlade ali i da se nadamo novim projektima I novim izazovima koje ćemo savladati”, rekao je Agović.

D.B./S.A.